Gå till innehåll

Förslag om solceller på flygplatsen vann pr

2010-03-24, kl. 10:40

Göteborg Landvetter Airport har vunnit en miljon kronor för sitt förslag att installera solceller på parkeringshusets fasad. - Vi arbetar aktivt med miljöfrågorna och att vi kom på första plats av LFVs flygplatser känns bra, säger Annika Hilmersson, informationschef på Göteborg Landvetter Airport.

Göteborg Landvetter Airport har vunnit en miljon kronor för sitt förslag att installera solceller på parkeringshusets fasad.
- Vi arbetar aktivt med miljöfrågorna och att vi kom på första plats av LFVs flygplatser känns bra, säger Annika Hilmersson, informationschef på Göteborg Landvetter Airport.

LFV:s energiprojekt utlyste i höstas tävlingen ”Bästa koncept för förnybar elproduktion”. Det kom in många tävlingsförslag och tre av dem gick till final. Nu är tävlingen avgjord och vann gjorde Göteborg Landvetter Airport med sitt förslag som innebär att solceller monteras på parkeringshusets södra fasad, en yta på sammanlagt 540 kvadratmeter.

För miljöfrämjande åtgärder som detta projekt finns det statligt stöd att söka. En ansökan på 1,8 miljoner kronor har därför lämnats in till Länsstyrelsen i Västra Götalands län. Tillsammans med prispengarna ska förslaget sedan förhoppningsvis kunna genomför