Gå till innehåll

Från Luleå till solen: Apollo sätter in 3 000 unika extraplatser

2012-04-20, kl. 11:46

Vinterns försäljning rusar iväg och för att möta den norrländska efterfrågan som är över 40 procent högre än förra vintern, sätter Apollo in extraflyg från Luleå i vinter. Förutom 3 000 extraplatser kan Apollo för första gången som enda arrangör erbjuda rättvända flyg, det vill säga morgonflyg ut och eftermiddagsflyg hem – en lösning som innebär drygt två extra dagar i solen för luleåborna.

Vinterns försäljning rusar iväg och för att möta den norrländska efterfrågan som är över 40 procent högre än förra vintern, sätter Apollo in extraflyg från Luleå i vinter. Förutom 3 000 extraplatser kan Apollo för första gången som enda arrangör erbjuda rättvända flyg, det vill säga morgonflyg ut och eftermiddagsflyg hem – en lösning som innebär drygt två extra dagar i solen för luleåborna.

- Vi har sett en stor ökning i efterfrågan på resor till värmen i vinter från luleåborna. Därför känns det fantastiskt att vi som enda arrangör kan erbjuda både 3 000 extra platser till en ny destination och bekväma flygtider från Luleå, säger Pernilla Enkler, informatör på Apollo.

Förutom Phuket och Gran Canaria kan nu även luleåborna åka direkt till Fuerteventura på semester i vinter. 3 000 platser sätts in, med avgång en gång per vecka. Första extrainsatta flyget från Luleå till Fuerteventura avgår den 29 oktober.

- Vi välkomnar Apollos satsningar på direktcharter även vintertid från Luleå Airport. Framförallt är vi mycket positiva till att man tillgodoser kunderna med attraktiva flygtider som förlänger vistelsen på destinationen. Att flyga direkt till sol och värme är mycket uppskattat. Vi är extra glada att kunna erbjuda Fuerteventura som ny destination, säger Ann-Christin Viklund, flygstationschef Luleå Airport.

Ut- och hemresetiderna ligger morgon och eftermiddag, vilket innebär störst utdelning av semestertiden på plats. Tidigare har man endast kunnat erbjuda sena utflyg och tidiga hemflyg, vilket inneburit kortare vistelse på resemålet. Tack vare ett unikt samarbete med SAS kan Apollo som enda arrangör från Luleå erbjuda denna bekväma flyglösning.

Fuerteventura har många vackra pärlor som väntar på att upplevas av luleåborna. Inte minst sagt med den populära sportaktivitetsanläggningen Playitas Resort.