Gå till innehåll

Göteborg Landvetter växer mest

2010-11-05, kl. 11:02

Under oktober flög 406 783 personer från Göteborg Landvetter Airport. Det är en ökning med 20 procent jämfört med samma period året innan. Tillströmningen av passagerare har varit stark under året och Göteborg Landvetter placerar sig i tillväxttoppen bland Swedavias flygplatser.

Hittills i år har 3 443 313 personer rest från Göteborg Landvetter. Det är en ökning med elva procent jämfört med samma period förra året. Antalet utrikespassagerare har totalt under året ökat med 13 procent och uppgår till 2 600 715. Inrikespassagerarnas andel av trafiken har ökat med fyra procent i år och uppgår till 842 598.

- Detta är vår bästa oktobermånad någonsin. Delvis kan det ökade resandet under månaden förklaras av flera stora kongresser i Göteborg. Det visar vilken betydelse ett väl utbyggt flyglinjenät har för västra Sverige, säger Brett Weihart flygmarknadschef Göteborg Landvetter Airport.

Totalt för perioden januari-oktober 2010 ökade antalet passagerare på Swedavias samtliga flygplatser med fyra procent jämfört med samma period föregående år. Göteborg Landvetters ökning är den största bland alla Swedavias flygplatser.

¬ Det är jättekul att vi fortsätter vår positiva trend och att ännu fler resenärer och flygbolag vill flyga från Göteborg Landvetter. Nya linjer som startar under november och december, easyJet till Berlin och Manchester samt British Airways till London, hoppas vi ska bidra till att utvecklingen fortsätter i samma riktning, säger Brett Weihart.

Swedavia gör de närmaste åren en miljardsatsning på Göteborg Landvetter Airport. Miljarden fördelas på insatser för en bättre miljö, flygoperativa förbättringar, fastighetsutveckling i Airport City och en ansenlig ombyggnad och modernisering av utrikes avgångshal