Gå till innehåll

Japans största flygbolag, All Nippon Airways (ANA) etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport med en direktlinje till Tokyo

2024-01-24, kl. 07:30

Japans största flygbolag, ANA, etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport med en direktlinje till Tokyo Haneda, landets största flygplats och ett internationellt nav. ANA kommer att bli ett viktigt tillskott till utbudet på Stockholm Arlanda och kopplar samman den svenska huvudstaden med en av de viktigaste marknaderna i Asien.

ANA (All Nippon Airways), medlem i Star Alliance och det största flygbolaget för reguljär passagerartrafik på den inhemska och internationella marknaden till och från Japan, kommer att etablera sig på Stockholm Arlanda Airport med en direktlinje till Tokyo Haneda lagom till starten av vintertrafikprogrammet för 2024. Den nya direktlinjen kommer inte bara att koppla samman den svenska huvudstaden med Japan, utan ANA´s omfattande nätverk av flyglinjer kommer även erbjuda viktiga anslutningar till hela Asien och södra delen av stilla havet

– Det finns ett stort förtroende för den svenska flygresemarknaden och ANA’s satsning på en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Tokyo Haneda är ett tydligt tecken på detta. ANA kommer att spela en viktig roll för att knyta samman Sverige med Japan och andra väletablerade marknader i Asien. Swedavias främsta mål är att öka tillgängligheten och ANAs stora nätverk underlättar för människor att träffas, oavsett om det gäller affärer, turism eller för att besöka familj och vänner, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Japan är Sveriges näst största handelspartner i Asien med närmare 150 svenska företag – både etablerade företag och start-ups – verksamma i landet som är världens tredje största ekonomi. Sverige är i sin tur den största nordiska exportmarknaden för Japan och cirka 180 japanska företag har verksamhet i Sverige.

Den nya direktlinjen med det femstjärniga flygbolaget ANA kommer att vara av stor betydelse för besöksnäringen och den viktiga handeln mellan Japan och Sverige där fraktgods länderna emellan kommer att gynnas av kortare och snabbare leveranstider.

Linjen Stockholm Arlanda Airport – Tokyo Haneda kommer att starta i och med vinterschemat 2024.

Om ANA (All Nippon Airways)

All Nippon Airways (ANA) grundades 1952 med hjälp av endast två helikoptrar och har sedan dess vuxit till att bli det största flygbolaget i Japan. ANA HOLDINGS Inc. (ANA HD) etablerades 2013 som den största flygbolagsgruppen i Japan, bestående av 69 företag inklusive ANA och Peach Aviation, det ledande LCC i Japan.

ANA är en lanseringskund och den största operatören av Boeing 787 Dreamliner, vilket gör ANA HD till den största Dreamliner-ägaren i världen. ANA är medlem i Star Alliance sedan 1999 och har samriskavtal med United Airlines, Lufthansa German Airlines, Swiss International Airlines och Austrian Airlines - vilket ger företaget en omfattande global närvaro.

Flygbolagets långa historia av utmärkt service har tilldelats SKYTRAX:s 5-stjärniga betyg varje år sedan 2013, där ANA är det enda japanska flygbolaget att vinna denna prestigefyllda utmärkelse under 11 år i rad. ANA har utsetts till "Årets flygbolag" tre gånger (2007, 2013 och 2018) av Air Transport World, något endast ett fåtal utvalda flygbolag lyckats med.

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.