Gå till innehåll

Karin Öhrström ny flygplatschef på Malmö Airport

2020-05-29, kl. 11:00

​Swedavia utser Karin Öhrström till ny flygplatschef för Malmö Airport. Idag arbetar hon på E.ON Energilösningar som Head of Customer & Sales med en gedigen erfarenhet från tidigare chefsroller och uppdrag. Hon tillträder tjänsten den 1 september.

Swedavia utser Karin Öhrström till ny flygplatschef för Malmö Airport. Idag arbetar hon på E.ON Energilösningar som Head of Customer & Sales med en gedigen erfarenhet från tidigare chefsroller och uppdrag. Hon tillträder tjänsten den 1 september.

- Vi på Swedavia hälsar Karin varmt välkommen till oss och flygbranschen. Jag är både stolt och glad att vi har rekryterat Karin som ny flygplatschef för Malmö Airport. Hennes kunskap och erfarenheter blir ett stort tillskott för flygplatsen och Swedavia. Vår ambition är att fortsätta utveckla Malmö Airport som en viktig regional flygplats som bidrar till tillgängligheten i södra Sverige och att driva på vårt klimatomställningsarbete, säger Susanne Norman, direktör regionala flygplatser på Swedavia.


Karin Öhrström har arbetat drygt 20 år på energiföretaget E.ON, där hon har haft olika ledande befattningar och uppdrag i Sverige men även i Tyskland. Hon efterträder Peter Weinhandl som har varit flygplatschef sedan 2012 och som kommer att gå i pension i september i år.

- Det är för mig en ny och spännande bransch som ändå har oväntat många likheter med energibranschen. Swedavia har ett inspirerande samhällsuppdrag, tydligt kundfokus och vill visa vägen inom områden som är viktiga för mig. Det handlar om regional tillgänglighet och tillväxt, flygets klimatomställning men också jämställdhet och hållbarhet. Jag ser nu mycket fram emot att få ta mig an mitt nya uppdrag tillsammans med alla medarbetare på Malmö Airport, säger Karin Öhrström.

Karin Öhrström, 49 år, civilingenjör från Lunds Tekniska högskola och bosatt i Barsebäck.

För mer information kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.