Gå till innehåll

Många resenärer i Arlandas Terminal 5

2022-06-12, kl. 08:02

Det är många resenärer som befinner sig i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport under söndagen. Swedavia uppmanar resenärer att komma till flygplatsen så resklara som möjligt, att kontrollera med sitt flygbolag när incheckning och bagageavlämning för den egna avgången öppnar och att komma till flygplatsen först då.

Publicerat: 08:02.

Det är många resenärer som befinner sig i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport under söndagen. Swedavia uppmanar resenärer att komma till flygplatsen så resklara som möjligt, att kontrollera med sitt flygbolag när incheckning och bagageavlämning för den egna avgången öppnar och att komma till flygplatsen då. Att komma tidigare än så kan för närvarande bidra till trängsel i terminalen.

Under söndagen är det tidvis många resenärer i Stockholm Arlanda Airports Terminal 5 och många väljer att ta sig till flygplatsen väldigt lång tid innan sina avgångar. Swedavia, bolagets partners och samarbetsaktörer på flygplatsen gör det man kan för att minimera trängsel och hjälpa resenärer på plats. Flygtrafiken och flygplatsen är i normal drift.

För att minska trängsel har ankommande vägtrafik vid vissa tidpunkter dirigerats om till terminalerna 2 och 4 och Arlanda Express har endast stannat vid den södra av Arlandas två stationer. Resenärer som ankommer till någon av dessa terminaler når Terminal 5 genom Sky City.

Swedavia uppmanar resenärer som ännu inte befinner sig på flygplatsen att kontrollera med sitt flygbolag när incheckning och bagageavlämning för den egna avgången öppnar och att komma till flygplatsen då. Ofta rör det sig om två till tre timmar före avgång. Att komma tidigare än så kan för närvarande bidra till trängsel i terminalen.

Resenärer uppmanas också att komma så resklara som möjligt till flygplatsen. Checka gärna in digitalt och skriv ut boardingkort innan ankomst till flygplatsen om det är möjligt. När man kommer till flygplatsen ska man försäkra sig om att man står i rätt kö. Har man bagage ska man först till en incheckningsdisk, därefter till säkerhetskontrollen. När det är din tur att gå genom kontrollen, var redo. Plocka upp datorer och påsen med vätskor ur handbagaget och ta av jackan i förväg.

Swedavia kommer att återkomma med uppdaterad information under dagen.