Gå till innehåll

Norwegian börjar flyga inrikes på Göteborg Landvette

2010-12-15, kl. 11:06

Med början den 17 februari utökas utbudet med flyg till Stockholm från Göteborg Landvetter Airport. Det är flygbolaget Norwegian som börjar flyga linjen Göteborg Landvetter Airport till Stockholm-Arlanda Airport.

– Vi är väldigt glada för att Norwegian väljer att starta trafik på vår flygplats. Norwegian tillsammans med de tidigare operatörer som finns hos oss gör att Göteborg erbjuder en omfattande och utökad kollektivtrafik till Stockholm. Vi kompletterar vårt utbud av flygbolag som flyger direkt till destinationen väl, säger Olle Sundin, flygplatschef Göteborg Landvetter Airport. Att Norwegian nu kommer till Göteborg breddar utbudet och skapar en stor valfrihet för våra resenärer.

Norwegian Air Shuttle ASA, som marknadsförs under varumärket ”Norwegian”, är ett kraftigt expanderande flygbolag noterat på Oslobörsen. Bolaget är det näst största flygbolaget i Skandinavien. Norwegian har haft en stark passagerartillväxt de senaste åren och erbjuder cirka 238 linjer till 95 destinationer i världen. 
– För att vara en konkurrenskraftig aktör och ett bra alternativ för både affärs- och privatresenärer är det viktigt att ha ett omfattande linjenät. Med Göteborgslinjen kan vi nu erbjuda ett fullgott inrikeserbjudande på de fyra största inrikeslinjerna i Sverige och med en rad transitmöjligheter ut i Europa, Nordafrika och Mellanöstern, fortsätter Åsa Larsson pressansvarig för Norwegian.Hittills i år har 948 938 personer rest med inrikesflyget från Göteborg Landvetter Airport. Det är en ökning med fem procent jämfört med året innan. Under november flög 106 340 personer inrikes, en ökning med tio procent jämfört samma period förra året. Idag förser SAS och Malmö Aviation västsvenskar med flygresor till Stockholm.

Swedavia gör de närmaste åren en miljardsatsning på Göteborg Landvetter Airport. Miljarden fördelas på insatser för en bättre miljö, flygoperativa förbättringar, fastighetsutveckling i Airport City och en ansenlig ombyggnad och modernisering av utrikes avgångshall.