Gå till innehåll

Norwegian lanserar ny direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Skellefteå Airport inför hösten 2024

2024-06-27, kl. 08:20

Norwegian fortsätter att bredda sitt utbud och lanserar nu en direktlinje från Stockholm Arlanda Airport till Skellefteå Airport med start den 28 oktober. Skellefteå är en del av det företagsklimat med fokus på hållbarhet som växer fram i de norra delarna av Sverige, en utveckling som ökar behovet av stärkt tillgänglighet till regionen.

För företag och branscher med fokus på den gröna omställningen, är norra Sverige av stort intresse. I takt med utvecklingen ökar också kraven på att alla delar av samhället utvecklas i samma tempo. Skellefteå är en stad med betydande tillväxt de kommande åren där både befolkningen och näringsliv förväntas expandera, något som ställer krav på en väl fungerande infrastruktur där tillgängligheten till regionen spelar en viktig roll.

- Det är alltid roligt när Norwegian lanserar nya linjer från Stockholm Arlanda Airport, men en ny inrikeslinje är förstås extra välkommet! Ett starkt inrikesflyg är viktigt för människors möjligheter att mötas inom hela landet och att ta sig vidare ut i världen, både privat och i affärer, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. Norwegian har trafikerat Swedavias flygplatser under många år och jag är glad över att de fortsätter att expandera genom att lägga till nya, viktiga destinationer i sitt stora utbud av flyglinjer.

– Utvecklingen i Skellefteå med många företag som satsar stort i regionen ökar behovet av god tillgänglighet till omvärlden. I dagsläget finns det ett begränsat utbud på flyg till och från Skellefteå och det är därför glädjande att vi idag kan meddela att vi börjar flyga mellan Stockholm och Skellefteå, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen.

Den nya direktlinjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Skellefteå Airport kommer att trafikeras fem dagar i veckan; på måndagar, tisdagar, torsdagar, fredagar och söndagar med start 28 oktober 2024.

Ytterligare information kring program och utbud finns på www.norwegian.com

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Om Norwegian
Norwegian har i dag över 5000 anställda. Huvudmarknaden är Norden med ett stort linjenät till över 110 destinationer mellan Norden och resten av Europa. Från Sverige flyger Norwegian direkt till ett 50-tal destinationer och trafikerar även ett antal inrikeslinjer. I våras började bolaget flyga från två nya flygplatser i Sverige med direktflyg till Spanien från Stockholm Skavsta Airport och Växjö Småland Airport. Norwegian har stort fokus på hållbarhet med ett mål om att minska utsläppen med 45 procent fram till 2030, vilket är i linje med 1,5 graders målet i Parisavtalet. För att vi ska nå dit arbetar bolaget med tre parallella delar; att förnya flygplansflottan till ännu mer bränsleeffektiva flygplan, att med avancerad teknik i cockpit flyga mer effektivt och genom att öka inblandningen av fossilfria flygbränslen.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedavia-flygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.