Gå till innehåll

Ny direktlinje till Warszawa från Arlanda med SAS

2020-02-03, kl. 11:10

SAS expanderar på Stockholm Arlanda Airport och lanserar en ny direktlinje till den polska huvudstaden Warszawa i vår. Man utökar därmed tillgängligheten och destinationsutbudet med ytterligare en linje till den växande marknaden Polen.


SAS fortsätter att utöka sitt linjenät från Arlanda och lanserar en ny direktlinje till den polska huvudstaden Warszawa med start den 1 maj 2020.

Mer än 40 procent av resenärerna till eller från Stockholm Arlanda och till eller från Polen reser i affärssyfte. En stor andel reser också för att besöka familj och vänner eller turista på resmålet. Warszawa och Polen i sin helhet har ökat i attraktivitet och ekonomisk betydelse de senaste åren. Det är en växande marknad och flera stora svenska företag har verksamhet i Warszawa-regionen, som också är en alltmer populär turistdestination. När det gäller inresande besökare till Stockholmsregionen är Polen också av växande betydelse och visade en fortsatt stadig positiv utveckling under 2019 med en tillväxt på närmare 30 procent räknat i kommersiella övernattningar. I november månad var Polen den trettonde största utrikesmarknaden.

- Vi välkomnar satsningen som SAS gör på Stockholmsregionen genom att öppna ytterligare en utrikeslinje från Arlanda. Den nya linjen ökar tillgängligheten mellan två snabbt växande ekonomiska centrum och är viktig för både affärs- och privatresenärer åt båda håll. Intresset för Polen växer alltmer och Warszawa ökar i attraktivitet. Likaså möter linjen en ökad efterfrågan från polska resenärer som besöker den växande Stockholmsmarknaden i affärer eller som besöksdestination, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

- Vi är glada över att kunna erbjuda ytterligare en rutt med en attraktiv tidtabell som förbinder Warszawa med Skandinavien direkt från Arlanda. Länkarna mellan de två regionerna är starka och vi är glada över att kunna öka vårt erbjudande till det stora antalet affärsresenärer, säger Karl Sandlund, Executive Vice President Commercial på SAS.

Direktlinjen mellan Stockholm Arlanda (ARN) – Warszawa Chopin (WAW) kommer att trafikeras två gånger dagligen på vardagar och en gång på söndagar med start den 1 maj 2020. Tidtabellen är anpassad till affärsresenärer med avgångar morgon och eftermiddag. SAS blir det andra flygbolaget som trafikerar sträckan.

Resenärer som flyger med SAS kan frivilligt välja att köpa biobränsle och därmed bidra till att minska klimatpåverkande koldioxidutsläpp med upp till 80 procent. Som en del av SAS omställningsarbete har flygbolaget också valt att koldioxidkompensera alla flygbiljetter där ett EuroBonus-nummer angetts vid bokningen.

Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst hållbarhetsarbete. Samtliga av Swedavias tio flygplatser ska år 2020 ha noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025.

För mer information, kontakta Swedavias pressjour på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.