Gå till innehåll

Ny station för fordonsgas på Göteborg Landvetter Airport

2010-05-24, kl. 10:43

Efterfrågan på att kunna tanka miljövänligt bränsle ökar och till sommaren finns det en gasstation även på Göteborg Landvetter Airport. - Vi och flera av våra partners som är verksamma på flygplatsen har redan börjat byta ut delar av fordonsparken till gasdrivna fordon, säger Sandra Brantebäck, miljöchef på Göteborg Landvetter Airport.

Efterfrågan på att kunna tanka miljövänligt bränsle ökar och till sommaren finns det en gasstation även på Göteborg Landvetter Airport. 

- Vi och flera av våra partners som är verksamma på flygplatsen har redan börjat byta ut delar av fordonsparken till gasdrivna fordon, säger Sandra Brantebäck, miljöchef på Göteborg Landvetter Airport.

Göteborg Landvetter Airport bedriver ett långsiktigt arbete för att minska bland annat utsläppen av koldioxid till luften runt flygplatsen. En del av arbetet består i att byta ut fordon på flygplatsen till bättre miljöklass. Målet är att de egna utsläppen av fossil koldioxid ska vara noll senast år 2020.

Intresset för att köra på gas är stort. Förra året såldes 50 procent fler gasbilar i Sverige än året innan och idag rullar 18 000 gasbilar på våra vägar.
- Vi placerar den nya tankstationen med svanenmärkt fordonsgas i början av flygplatsområdet nära riksväg 40. På så sätt får alla fordon, som både är verksamma på, besöker och passerar flygplatsen, en smidig tillgång till ett miljövänligt bränsle, säger Davis Bergström fastighetschef på Göteborg Landvetter Airport.