Gå till innehåll

Ryanair lanserar fyra nya linjer inför sommarsäsongen 2024

2024-02-23, kl. 06:30

Det irländska flygbolaget Ryanair lanserar fyra nya linjer inför sommaren 2024 från Stockholm Arlanda Airport respektive Göteborg Landvetter Airport.

Ryanair expanderar sitt utbud av linjer på både Stockholm Arlanda Airport och Göteborg Landvetter Airport inför sommarprogrammet 2024 och lanserar fyra nya direktlinjer till destinationer i Europa. Från Stockholm Arlanda kommer man att trafikera Vilnius i Litauen samt den populära grekiska ön Rhodos. Från Göteborg Landvetter kommer Ryanair att trafikera Bryssel i Belgien samt Rom, Italiens vackra huvudstad.

– Det är mycket glädjande att Ryanair nu expanderar sitt utbud på våra flygplatser. Swedavias främsta mål är att underlätta för människor att träffas, oavsett om det är för affärer, fritid eller för att besöka familj och vänner och Ryanair med sitt omfattande nätverk spelar en viktig roll i detta, säger Charlotte Ljunggren, direktör Marknad och försäljning på Swedavia. Ryanairs satsning visar på att det finns både ett stort förtroende och intresse för den svenska flygresemarknaden, och de är en betydelsefull partner i att knyta samman Sverige med väletablerade marknader i Europa, säger hon.

Med start den 31mars 2024 kommer Ryanair att trafikera sträckan Stockholm Arlanda (ARN) – Vilnius (VNO) två gånger i veckan och Stockholm Arlanda (ARN) – Rhodos (RHO) två gånger i veckan med start den 2 april 2024.

Med start den 31 mars 2024 kommer Ryanair att trafikera sträckan Göteborg Landvetter (GOT) – Rom (FCO) tre gånger i veckan och Göteborg Landvetter (GOT) – Bryssel (CRL) två gånger i veckan.

Mer information finns på https://www.ryanair.com/se/sv

För mer information, kontakta Swedavias presstjänst på telefon 010-109 01 00 eller press@swedavia.se.

Om Ryanair
Det irländska lågprisbolaget Ryanair Holdings är den största flygbolagsgruppen i Europa idag och inkluderar dotterbolagen Buzz, Lauda och Malta Air tillsammans med Ryanair. Företaget har ett 80-tal baser med förbindelser till cirka 250 destinationer i 40 länder och mer än 2 500 flyg per dag. Företaget har en av de yngsta flygplansflottorna i Europa, med en medelålder på mindre än 9 år. Genom att bland annat investera i "gröna flygplan" vill bolaget nå sitt mål på 60 g koldioxidutsläpp per passagerarkilometer till 2030. Företaget siktar också på att flyga med 12,5 procent hållbart flygbränsle (SAF) till 2030 Mer information finns på www.ryanair.com.

Swedavias arbete för ett fossilfritt flyg
Swedavia bedriver sedan många år ett ambitiöst klimatarbete. Samtliga av de tio flygplatserna nådde målet noll fossila koldioxidutsläpp från egen verksamhet vid utgången 2020. Swedavia arbetar också aktivt för att främja övergången till biobränsle och har som mål att fem procent av allt bränsle som tankas på svenska flygplatser ska vara fossilfritt 2025. Swedavias klimatomställningsarbete och ledande arbete i att driva klimatsmarta flygplatser prisas internationellt och flygbranschorganisationen ACI utsåg 2021 Stockholm Arlanda Airport till ”ECO-Innovation Airport of the Year”. Swedavia vill hjälpa resenärer att själva minska klimatavtrycket från sin resa och bidra i omställningen till ett fossilfritt flyg och samarbetar därför med Fly Green Fund. Swedavia erbjuder alla resenärer som flyger från en Swedaviaflygplats att köpa biobränsle för hela eller delar av resan via flygreenfund.se/swedavia.