Gå till innehåll

Samhall nominerar Årets Eldsjälar på Swedavia

2012-10-30, kl. 14:32

Tre medarbetare från Swedavia har blivit nominerade till Årets Eldsjäl i Samhalls årliga CSR-utmärkelse Visa Vägen. De har nominerats för sitt arbete med att öppna upp Swedavia som arbetsplats för medarbetare med funktionsnedsättning.

Tove Möller och Petra Bunsop, HR, respektive Therese Wilson, gruppchef på Kundtjänst, blir nominerade av Samhall till utmärkelsen Årets Eldsjäl för att de gjort insatser på området som kan inspirera andra att ta efter.

– Vi har haft en person som arbetat i vår kundtjänst under sex månader, och fortsätter nu vårt ettåriga pilotprojekt tillsammans med Samhall som har tillfört mycket. Vi ser detta som ett läroår för att skaffa oss de verktyg vi behöver för att i framtiden kunna rekrytera ut bredare, säger Petra Bunsop, HR-specialist.

– Vår gruppdynamik har blivit mycket bättre, och vi har som grupp fått ökad förståelse för varandra och hur vi fungerar. Det är fantastiskt att få vara med och göra skillnad, säger Therese Wilson, gruppchef på Kundtjänst. 

– Självklart är vi jättestolta över att vi fått tre nomineringar inom Swedavia. En del av vårt hållbarhetsarbete med just socialt ansvarstagande handlar om att alla ska kunna jobba hos oss, på lämpliga poster. Swedavias vision handlar om att ”Tillsammans för vi världen närmare” och det gäller ju inte bara gentemot våra kunder utan måste också gälla oss själva. Därför behöver vi som arbetsplats spegla samhället omkring oss och aktivt arbeta med mångfaldhetsfrågor som en del i vårt hållbarhetsarbete, säger Tove Möller, jämställdhets- och mångfaldsansvarig på Swedavia.
 
Vinnaren av Årets Eldsjäl utses vid Samhalls Visa Vägen-gala som går av stapeln den 21 november i Stockholm.