Gå till innehåll

SAS erbjuder enklare incheckning av bagage på Arlanda

2010-10-25, kl. 11:32

Nu gör SAS och Arlanda flödet på flygplatsen ännu smidigare för sina kunder. Detta genom att lansera en helt ny och tidsbesparande självbetjäningslösning för incheckning av bagage på Stockholm Arlanda Airport. Den nya tjänsten erbjuds resenärer som reser inrikes med SAS från terminal 4 och lanseras i samarbete med Stockholm Arlanda Airport.

– Vi vet att våra självbetjäningstjänster är mycket uppskattade bland våra resenärer. Därför arbetar vi kontinuerligt med att hitta och utveckla nya lösningar som förenklar flödet på flygplatsen och sparar värdefull tid för våra resenärer, säger Lena Rökaas, chef för SAS produkter och tjänster.

– Vi har ett gemensamt intresse med SAS att förenkla resan för våra resenärer och detta är ytterligare ett steg i den riktningen. Nu kommer konceptet att utvecklas ytterligare för att i framtiden kunna erbjudas till alla flygbolag på Swedavias flygplatser, säger Thomas Cassel, kommersiell chef på Stockholm Arlanda Airport.

Precis som tidigare får resenären sin bagagetag i SAS incheckningsautomater på flygplatsen. Bagaget lämnas sedan i disken ”Self Service Baggage Drop” där resenären läser av streckkoden på bagagetaggen och följer de enkla steg-för-steg instruktionerna som ges via en touchskärm.

Sedan tidigare erbjuder SAS denna tjänst på fem flygplatser i Norge och kommer successivt utökas till fler flygplatser i Skandinavien.

Givetvis kommer SAS fortsatt erbjuda bemannad Baggage Drop för de kunder som önskar detta.

För mer information, vänligen kontakta:

Anders Bredfell
Presschef, Stockholm Arlanda Airport
Tel: 0708-916 401

SAS pressjour
Tel: 08 797 2944