Gå till innehåll

SAS satsar på Kiruna Airport

2011-10-06, kl. 16:24

Behovet av goda förbindelser till Kiruna växer när en hel stad ska flyttas. SAS utökar därför trafiken mellan Kiruna Airport och Stockholm Arlanda Airport.

I samband med vintertidtabellen som startar i november utökar SAS trafiken mellan Stockholm och Kiruna successivt med upp till tre avgångar varje vardag.
Tidtabellsnyheter för oktober är en avgång på måndagar sen eftermiddag och en avgång på fredagar tidig morgon, båda avgångarna är direktflyg till Arlanda.

- Tack vare den expansiva gruvindustrin och en hel stad som ska flyttas dynamiskt de kommande 30 åren, samt hela upplevelseindustrins tillväxt i regionen, ökar nu SAS trafiken till Kiruna. Särskilt roligt är det att kunna presentera den här nyheten samma dag som Kiruna rankas som en av Sveriges bästa kommuner för företagare. SAS har på ett positivt sätt mött resenärernas efterfrågan med ett generöst trafikprogram inför senhösten och kommande vinter, säger Peter Salomonsson, flygplatschef på Kiruna Airport, Swedavia.


Idag trafikerar SAS som enda flygbolag Kiruna Airport med reguljär trafik. Flygplatsen tar även emot en hel del chartertrafik, då främst incharter från Storbritannien med engelska turister som besöker Kiruna. Förra året hade Kiruna Airport 199 000 resenärer.

För mer information:
Peter Salomonsson, flygplatschef på Kiruna Airport, Swedavia, 070-67 65 320