Gå till innehåll

Smidigare för flygresenärer med Self Service Bagdrop

2012-03-22, kl. 11:33

Swedavia inför ett smidigare sätt för flygresenärer att lämna in sitt bagage vid flygplatsen. I tillägg till flygplatsens incheckningsautomater är Self Service Bagdrop en helautomatiserad bagageinlämning där resenären själv checkar in sina väskor. Första flygplats att införa bagagelösningen är Stockholm Arlanda Airport under sommaren 2012.

Self Service Bagdrop är en del av satsningen på flexibla och effektiva automatiserade lösningar på Swedavias flygplatser. Det är också ett sätt att kunna erbjuda nya tjänster till både resenärer och flygbolag.

- Vi vet att effektivitet på flygplatsen är viktigt för kundnöjdhet och något som våra resenärer efterfrågar. Self Service är en trend i samhället idag, och därför är Self Service Bagdrop en mycket viktig satsning för att möta våra resenärers förväntningar på ett smidigt resande, säger Michael Persson Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Den första lösningen implementeras på Stockholm Arlanda Airport, Terminal 5, under sommaren 2012.

Leverantör av Self Service Bagdrop är det norska företaget DSG Systems.

För mer information:
Swedavias Pressavdelning, tel 08-797 87 77, alternativt press@swedavia.se 

Swedavia är en koncern som äger, driver och utvecklar 11 flygplatser i hela Sverige. Vår roll är att skapa den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Nöjda och trygga resenärer är grunden för Swedavias affär. Swedavia är världsledande i utvecklingen av flygplatser med minsta möjliga klimatpåverkan. Koncernen omsätter cirka 4,5 miljarder kronor per helår och har 2 500 medarbetare.

DSG Systems AS är ett bolag inom Bertel O. Steen-koncernen. Bertel O. Steen-koncernen är en av Norges största service- og handelsföretag.

DSG Systems är Nordens mest specialiserade underleverantör och systemintegrerare inom avancerade säkerhetslösningar. Produktspektrumet spänner sig från video övervakningssystem, flygplatssäkerhet, bagage- och logistiksystem, säkrande av mobila och fasta anläggningar på land, sjö och i luft.