Gå till innehåll

Surfa fritt på Swedavias flygplatser

2012-08-30, kl. 10:00

Nu lanseras fritt WiFi för alla resenärer på Swedavias flygplatser. En nyhet för alla som vill kunna utnyttja tiden på flygplatsen till att surfa eller jobba med snabb uppkoppling. Utan kostnad får resenärerna tillgång till tre timmars uppkoppling eller 100MB per dygn.

Enkelt och snabbt är kännetecknen för det fri a WiFi som Swedavia lanserar idag på koncernens flygplatser över hela landet. För de resenärer som vill nå digitala resehandlingar eller utnyttja tiden på flygplatsen till att kostnadsfritt surfa, ladda ned dokument och mejla krävs bara ett enkelt klick på Swedavias startportal. Detta genererar ett SMS med en kod som skrivs in för att börja surfa.

- Vi vill att man ska se fram emot att besöka våra flygplatser, och vi vet att det finns ett stort behov bland våra resenärer att få enkel tillgång till Internet. Genom att vi nu lanserar fritt WiFi hoppas vi att det blir ännu smidigare att vara på resande fot, säger Michael Persson-Gripkow, marknadsdirektör på Swedavia.

Som användare kan man vara uppkopplad gratis i tre timmar eller använda upp till 100MB datatrafik inom ett dygn. Så vid inrikesresor mellan två av Swedavias flygplatser kan man enkelt fortsätta att surfa fritt vid ankomsten om man har tid kvar att använda. Bandbredden är upp till 20 Mbps.