Gå till innehåll

Umeå Airports betydelse för regiontillväxt prisad

2012-11-09, kl. 10:01

Vid en gala igår hyllades Umeå Airport för dess insatser för näringslivet i regionen. I motiveringen till Årets Huvudpartnerpris löd att flygplatsen är en mötesplats som ger ett positivt intryck av Umeå samt en viktig pusselbit för fortsatt tillväxt i regionen.

Varje år arrangeras en gala i Umeå med syfte att uppmärksamma framgångsrika initiativ som gynnar näringslivet i regionen. I samband med årets gala, vilken genomfördes igår, erhöll Umeå Airport för sina insatser Årets Huvudpartnerpris. I motiveringen till priset som ges ut gemensamt av Norrporten, Umeå Universitet, Malmö Aviation, Swedbank, PwC samt Tyréns står bland annat att flygplatsen har ett engagerat miljötänk och är en viktig pusselbit för fortsatt tillväxt i regionen. Dessutom nämns att man under 2012 ser fram emot en passagerarutveckling som passerar en miljon resenärer.

- Ett fantastiskt kvitto att vi bidrar till regionens välmående, både som skyltfönster och tillväxtgenerator men också i form av nytänkande och engagemang för viktiga framtidsfrågor, säger B-O Lindgren, flygplatschef Umeå Airport.

I och med en resenärstillväxt vid Umeå Airport motsvarande fem procent i år är flygplatsen en av de allra snabbast växande i Sverige. Till följd av tillväxten inleddes, i samarbete med Umeå Kommun och Region Västerbotten, nyligen en större ombyggnation vilken syftar till att öka kapaciteten samt förbättra atmosfären för resenärer. Dessutom finns numera möjligheten för resenärer att färdas med elbuss mellan terminalen och stadskärnan i Umeå.

För ytterligare information, kontakta:

B-O Lindgren, flygplatschef Umeå Airport, tel. 010-109 50 01 eller press@swedavia.se