Gå till innehåll

Utökade förbindelser mellan Sverige och Irland

2012-01-09, kl. 13:59

Med start i mars sker en utökning av flygförbindelserna mellan Sverige och Irland. Det är det irländska flygbolaget Aer Lingus som ska trafikera sträckan mellan Stockholm Arlanda Airport och Dublin. Senast Aer Lingus trafikerade Arlanda var 2002. Nu ska trafiken genomföras fyra gånger per vecka med flygplanstypen A320.


Med preliminär start den 25 mars inleder Aer Lingus flygtrafik mellan Stockholm Arlanda Airport och Dublin. Därmed inleder flygbolaget återigen en egen direktförbindelse mellan Skandinavien och Irland. Även senaste gången, vilket var 1990, trafikerades Arlanda.

Den planerade trafiken ska genomföras med flygplanstypen A320 fyra gånger i veckan. Flygkapaciteten mellan länderna ökar därmed med nära 700 stolar per vecka.

- Satsningen visar att det finns ett stort resebehov i Stockholmsregionen och Sverige, både för invånare och för besökande. Och bästa förbindelserna får man på Arlanda. Vi hoppas naturligtvis att många fler nu passar på att möta våren i Dublin eller i Stockholm, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Aer Lingus har omkring 4 000 anställda, omsätter ca 1,2 miljarder EUR och hade 2010 9,3 miljoner passagerare.

För ytterligare information, kontakta:
Jan Lindqvist, informationschef Stockholm Arlanda Airport, tel. 08-797 64 02