Gå till innehåll

Adria Airways börjar flyga till Ljubljana

2015-03-23, kl. 09:00

Den 23 april startar Adria Airways en ny linje från Stockholm Arlanda Airport till Ljubljana, Slovenien. Linjen trafikeras två gånger i veckan; på tisdagar och torsdagar.

Den 23 april startar Adria Airways en ny linje från Stockholm Arlanda Airport till Ljubljana, Slovenien. Linjen trafikeras två gånger i veckan; på tisdagar och torsdagar.

Ljubljana, Sloveniens huvudstad, brukar charma besökare med sin livfulla och vänliga atmosfär. Klättra upp till Ljubljanas slott, vandra genom den charmiga gamla staden eller tillbringa dagen i en av de många muséerna och konstgallerierna.

– Vi välkomnar Adria Airways och deras nya flyglinje till Ljubljana från Stockholm Arlanda Airport. Även om det idag är affärsresandet som dominerar till och från Slovenien tror vi att den nya direktlinjen har stor potential att få fler svenskar att upptäcka Slovenien som turistdestination, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

– Som en del i vår nya strategi upprättar nu Adria Airways fler flyglinjer mellan Slovenien och europeiska städer, däribland Stockholm. I nära samarbete med Ljubljanas flygplats och det slovenska turistrådet räknar Adria Airways med att den nya linjen blir en framgångssaga, säger Mark Anžur, VD och styrelseordförande för Adria Airways.

Linjen trafikeras med Bombardier CRJ 900 som tar 86 passagerare. Flyget avgår från Stockholm Arlanda till Ljubljana på tisdagar kl 10.05 samt på torsdagar kl 21.20. Flygresan beräknas till två timmar och 40 minuter.

Adria Airways är medlem i Star Alliance och flyger till 29 europeiska destinationer från primärnavet Ljubljana samt från Pristina, Tirana och Lodz.