Gå till innehåll

Arlanda rankad tredje bästa flygplats i världen

2015-02-27, kl. 09:00

När europeiska resebyrån eDreams sammanställer sina kunders omdömen om bästa flygplatser under 2014 kommer Stockholm Arlanda Airport på tredje plats i världen.

När europeiska resebyrån eDreams sammanställer sina kunders omdömen om bästa flygplatser under 2014 kommer Stockholm Arlanda Airport på tredje plats i världen.

För fjärde året i rad har eDreams, en av Europas största resesajter, genomfört en undersökning om bästa flygplatserna i världen. Undersökningen bygger på recensioner av fler än 18 000 resenärer. Stockholm Arlanda Airport hamnade på tredje plats på Top 10 Best Airports in the World 2014, med en totalpoäng på 4,48 av 5 möjliga, efter flygplatserna Düsseldorf Airport och San Francisco Airport. Förutom att vara tredje bästa flygplats i världen kom Arlanda också på en fjärdeplats när bästa väntytor på flygplatser rankades.

Tidigare år har Arlanda rankats som nummer fem bland världens bästa flygplatser (2013), och som nummer åtta (2012). Åren 2010 och 2011 placerade sig flygplatsen inte bland de tio bästa.

- Topplaceringen i eDreams undersökning är ett kvitto på att Stockholm Arlanda Airport utvecklas i rätt riktning och alltmer anpassas till resenärernas krav på bra service. I takt med att resenärstillväxten når nya rekordnivåer blir Arlanda också en alltmer attraktiv plats att besöka, och utbudet utvecklas ständigt, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

I början av 2014 fastställde Swedavia på övergripande nivå inriktningen för Stockholm Arlanda Airports utveckling. Utvecklingsplanen som löper på 30 år omfattar åtgärder för att öka kapacitet och effektivitet samt förbättra upplevelsen för resenärerna.

Världens sämsta flygplats i eDreams undersökning blev i år Rio de Janeiro International Airport med en poäng på 2,93, följd av Berlin Schönefeld Airport och Beirut Rafic Hariri International Airport.

Mer om undersökningen: http://www.edreams.com/best-airports/