Gå till innehåll

​​Europatrafiken ökade mest i juli

2015-08-13, kl. 10:15

Under juli månad reste närmare 2,2 miljoner resenärer via Stockholm Arlanda Airport vilket innebär en ökning med fem procent jämfört med juli 2014. London var största utrikesdestinationen medan flest inrikesresenärer reste till Luleå.

I juli reste 2 196 648 resenärer via Arlanda, vilket är en ökning med fem procent jämfört med juli förra året. Antalet utrikesresenärer steg återigen och var mer än 1,8 miljoner (+5%). Antalet inrikesresenärer ökade också och var närmare 320 000 (+3%). London var största destination följt av Köpenhamn och Oslo. Att det är semestertider syntes på att populära destinationerna Palma de Mallorca och Antalya gick in på tionde och tolfte plats.

- Vi har haft en stark trafikutveckling på Arlanda i sommar, främst drivet av en ökad efterfrågan på reguljär Europatrafik, men även den interkontinentala trafiken och inrikestrafiken växte under perioden.Ökad kapacitet, dvs ett ökat utbud från flygbolagen, det regniga vädret och fler inkommande turister har stimulerat efterfrågan säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

De tio största destinationerna från Arlanda under juli månad var London, Köpenhamn, Oslo, Luleå, Helsingfors, Amsterdam, Berlin, Frankfurt, Paris och Palma de Mallorca. Antal landningar på Arlanda minskade med en procent jämfört med juli 2014.