Gå till innehåll

Första spadtaget för ny logistikanläggning på Landvetter

2015-05-22, kl. 09:01

Igår togs första spadtaget för en ny stor logistikanläggning i Airport City vid Göteborg Landvetter Airport. Den nya 7 500 kvadratmeter stora anläggningen, som byggs av Swedavia och hyrs av DHL på tio år, kommer att stå klar under våren 2016.

Igår togs första spadtaget för en ny stor logistikanläggning i Airport City vid Göteborg Landvetter Airport. Den nya 7 500 kvadratmeter stora anläggningen, som byggs av Swedavia och hyrs av DHL Express på tio år, kommer att stå klar under våren 2016.

Representanter från Swedavia, DHL Express och Veidekke, som är totalentreprenör för bygget av anläggningen, tog gemensamt spadtaget igår.

- Göteborg Landvetter Airport är, och vill, vara en motor för tillväxt och arbetstillfällen i den här regionen. Det är oerhört glädjande att vi i dag får vara med och inleda den här satsningen på DHL Express nya terminal, som ytterligare kommer att stärka flygplatsen, kommunen och hela vår region, sa flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren vid spadtaget.

- DHL är en stark aktör som med sin satsning på ett mycket bra sätt kommer att stärka Airport City Göteborg som destination för logistik och vara med och driva utvecklingen framåt för hela området. Vi är väldigt glada att få välkomna DHL:s satsning på Göteborg Landvetter Airport och Airport City, sa Stefan Stenberg, fastighetschef på Swedavia Real Estate.

- Vi stärker vår position på marknaden med den nya terminalen som finns i en av de starkaste tillväxtregionerna i norra Europa. Våra kunder kommer att tjäna på detta genom en ökad servicekvalitet med snabbare leveranser och senare upphämtningar. Det gynnar näringslivet i hela regionen, sa Ted Söderholm, vd DHL Express Sverige.

Avtalet mellan Swedavia och DHL Express innebär att en befintlig uttjänt byggnad motsvarande 1 700 kvadratmeter rivs, och att en helt ny anläggning motsvarande 7 500 byggs i dess ställe. Den nya fastigheten iordningsställs nära terminalen och i direkt anslutning till flygplatsområdets norra del. Byggnadsarbetena beräknas pågå under cirka ett år.

En snabb utveckling av logistikfastigheter sker nu vid Göteborg Landvetter Airport. Inom ramen för Airport City Göteborg planeras ett område motsvarande två miljoner kvadratmeter för verksamheter inom logistik, handel och upplevelser, kontor samt hotell och konferens.

För mer information: Fredrik Olsson, kommunikationschef Göteborg Landvetter Airport, tel: 010-10 93 11

Upplysningar om etableringar i Airport City: Jakob Deling, Swedavia Real Estate AB, tel: 010-10 93 172