Gå till innehåll

Läkande pantburkar en framgång på flygplatserna

2015-01-07, kl. 13:30

​ Från oktober 2014 har ett antal pantkärl avsedda för Läkare Utan gränser placerats ut på fem av Swedavias flygplatser: Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Bromma Stockholm Airport, Luleå Airport och Kiruna Airport. Fram till årsskiftet har Arlanda, Bromma och Luleå tillsammans samlat in över 1.7 ton pant vilket har genererat 70 000 kronor till Läkare Utan Gränser.

Från oktober 2014 har ett antal pantmaskiner och pantkärl avsedda för Läkare Utan Gränser placerats ut på fem av Swedavias flygplatser: Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter Airport, Bromma Stockholm Airport, Luleå Airport och Kiruna Airport. Nu har resultaten kommit för tre av flygplatserna. Fram till årsskiftet 2014/2015 har Arlanda, Bromma och Luleå tillsammans samlat in över 1.7 ton pant i de särskilt utpekade pantkärlen. Omsatt i pengar har det genererat 70 000 kronor till Läkare Utan Gränser.

– Det är fantastiskt att insamlingen av de pantade burkarna och flaskorna snabbt har blivit en sådan framgång. Det innebär att panten får läkande effekter i Läkare Utan Gränsers viktiga arbete ute i världen. Det känns extra bra så här runt jul att så många resenärer vill visa sitt engagemang på det här sättet, säger Tove Möller som arbetar med CSR och är ansvarig för mångfalds- och jämnställdhetsarbetet på Swedavia.

Under våren 2015 kommer pant-samarbetet med Läkare Utan Gränser att utvidgas till att omfatta Swedavias samtliga tio flygplatser.