Gå till innehåll

Nära samma resultat som föregående år på Bromma i februari

2015-03-05, kl. 09:00

Fler än 178 800 resenärer flög till eller från Bromma Stockholm Airport under februari 2015. Det är en minskning med en procent jämfört med samma månad 2014.

Fler än 178 800 resenärer flög till eller från Bromma Stockholm Airport under februari 2015. Det är en minskning med en procent jämfört med samma månad 2014.

Inrikestrafiken minskade med en procent till drygt 158 000 resenärer i februari, medan utrikestrafiken minskade med två procent till nära 21 000 resenärer, jämfört med samma period föregående år.


– Antalet resenärer denna månad ligger nästan på samma nivå som vid föregående rekordårs februari. Det vi kan se i månadsresultatet är en mindre minskning av flygtrafiken med cirka 2 500 resenärer, säger Peder Grunditz, flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

Bromma Stockholm Airport har för tredje året i rad nått ett mycket bra resultat i punktlighet vid flygplatsen. I slutet av förra året kunde Bromma redovisa ett årsresultat på 91,9 procents punktlighet, vilket är ett toppresultat i flygbranschen.

– Att vi kan erbjuda våra resenärer och samarbetspartners en mycket stabil och pålitlig punktlighet beror framförallt på att vi prioriterar att utveckla våra resenärsflöden. Det ska vara enkelt och effektivt att resa till och från oss i alla led. Detta är något vi tittar på hur vi kan förbättra ytterligare i vårt utvecklingsarbete, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart ökade med sex procent till cirka 1 900 i februari jämfört med samma månad året innan.

Totalt reste eller ankom drygt 2,5 miljoner resenärer till någon av Swedavias tio flygplatser under februari. Det är en ökning med fyra procent jämfört med samma period 2014.

För ytterligare information, kontakta Ulrika Fager, Kommunikationschef Bromma Stockholm Airport, tel: 0708-91 68 25.

Från Bromma Stockholm Airport kan du resa både inrikes och utrikes. Vi har avgångar till Ronneby, Århus, Helsingfors, Växjö, Bryssel, Trollhättan, Vilnius, Östersund, Tallinn, Visby, Kalmar, Ängelholm, Halmstad, Göteborg, Malmö, Umeå och Sundsvall. Flygbolag som trafikerar Bromma är Blekingeflyg, British Airways/Sunair, Finnair, Flybe, Flysmåland, Brussels Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Malmö Aviation och Sundvallsflyg.