Gå till innehåll

Ny flyglinje till Bukarest från Stockholm

2015-10-07, kl. 11:48

Under sommaren 2016, med start 1 juni, kommer det rumänska lågprisbolaget Blue Air att flyga mellan Stockholm Arlanda Airport och Bukarest. Arlanda blir en av flygbolagets 20-tal nya destinationer inför nästa sommar.

- Vi ser en ökad tillväxt på flygresande till och från Östeuropa. Vi har under det senaste året sett en ökad efterfrågan till Rumänien från Arlanda på över 50 procent. Vi vet att behovet finns bland resenärerna och därför är det glädjande att vi nu kan erbjuda ytterligare en flyglinje till Bukarest, säger Elizabeth Axtelius, Aviation Business direktör på Swedavia.

- Vi är glada över att presentera Arlanda som helt ny sommardestination i vårt program som ska möta efterfrågan från både affärsresenärer och privatresande. Till nästa sommar har vi 65 linjer i vårt utbud och därför utökar vi även vår flygplansflotta som i mars 2016 kommer att uppgå till 20 st Boeing 737, säger Gheorghe Racaru, General Manager på Blue Air.

Frekvensen mellan Stockholm och Bukarest blir två gånger i veckan och biljettförsäljningen har nu startat. Flygplansmodellen är en Boeing 737.