Gå till innehåll

Nytt resenärsrekord i augusti på Bromma

2015-09-08, kl. 09:00

Under augusti reste nära 185 000 resenärer via Bromma Stockholm Airport. Det är en ökning med en procent jämfört med samma månad föregående år och ett nytt rekord för en augustimånad på flygplatsen.

Under augusti reste nära 185 000 resenärer via Bromma Stockholm Airport. Det är en ökning med en procent jämfört med samma månad föregående år och ett nytt rekord för en augustimånad på flygplatsen.

Utrikesresandet ökade med drygt 3 000 resenärer till nära 21 000 resenärer, medan inrikesresandet minskade marginellt med en procent till fler än 164 000 resenärer, under denna månad.

– Det har varit ett starkt år hittills sett till antalet resenärer som valt att resa till eller från Bromma. I augusti når dessutom ännu ett nytt resenärsrekord, det femte i raden för 2015. Vi fortsätter nu vårt arbete med att bli en ännu smartare cityflygplats, säger Peder flygplatsdirektör Bromma Stockholm Airport.

– Det händer mycket i höst. Vi har precis öppnat två nya internationella linjer till Riga och Vilnius från Bromma. Vi har även utvecklat vår gate med dubbelt så många toaletter för våra resenärer och utökat vårt serviceutbud med möjligheten till sista minuten-shopping i Pressbyråns extrabutik och en Forex valutaväxlingsautomat, säger Peder Grunditz.

Antalet landningar i linjefart ökade med 5 procent till strax under 1 800 i augusti jämfört med samma månad föregående år.

Sammanlagt, under perioden januari-augusti, har nära 1 600 000 resenärer rest via Bromma Stockholm Airport. Antalet resenärer som rest utrikes är fler än 192 000 medan antalet inrikesresenärer landar på nära 1 400 000 resenärer.

Hittills under 2015 har antalet resenärer vid Swedavias flygplatser ökat med fem procent till 24,7 miljoner.

För ytterligare information, kontakta Ulrika Fager, Kommunikationschef Bromma Stockholm Airport, tel: 070-891 68 25.

Från Bromma Stockholm Airport kan du resa både inrikes och utrikes. Vi har avgångar till Ronneby, Århus, Helsingfors, Växjö, Bryssel, Trollhättan, Riga, Östersund, Tallinn, Visby, Vilnius, Kalmar, Ängelholm, Halmstad, Göteborg, Malmö, Umeå och Sundsvall. Flygbolag som trafikerar Bromma är Blekingeflyg, British Airways/Sunair, Finnair, Flybe, Estonian Air, Flysmåland, Brussels Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Air Baltic, Kalmarflyg, Kullaflyg, Malmö Aviation och Sundsvallsflyg.