Gå till innehåll

Nytt resenärsrekord på Bromma Stockholm Airport

2015-01-09, kl. 08:30

Under 2014 nådde Bromma Stockholm Airport ett nytt resenärsrekord med nära 2 400 000 resenärer som reste till eller från flygplatsen. Det är en ökning med 4 procent jämfört med året innan.

Under 2014 nådde Bromma Stockholm Airport ett nytt resenärsrekord med nära 2 400 000 resenärer som reste till eller från flygplatsen. Det är en ökning med 4 procent jämfört med året innan. 

Antalet inrikesresenärer ökade med 5 procent till cirka 2 130 000 medan antalet utrikesresenärer minskade med 2 procent till cirka 250 000.

– Under 2014 nådde vi ett nytt resenärsrekord på flygplatsen och firar all time high. Aldrig någonsin tidigare har så många resenärer valt att flyga till eller från Bromma. Denna respons ger oss bekräftelse på att vi möter våra resenärers olika behov av effektiva och smidiga resor idag och vi tittar nu på hur vi kan utveckla detta vidare tillsammans med våra samarbetspartners på flygplatsen, säger Ulrika Fager, kommunikationschef Bromma Stockholm Airport.

– Samtidigt som resenärerna blivit fler på flygplatsen har även kundnöjdheten ökat markant bland våra resenärer, till 75 procent i den senaste mätningen, vilket är mycket glädjande. Vi ser det som ett kvitto på att vi är på rätt väg med de satsningar och förbättringar som vi gör inom en rad områden på flygplatsen för våra resenärer, såväl dagspendlare som helgresenärer, när vi utvecklar Bromma till en ännu smartare cityflygplats för hela Sverige, säger Ulrika Fager.

Antalet landningar i linjefart ökade med 2 procent, till cirka 23 000, under 2014 jämfört med föregående år.

De tre destinationer som ökat mest under 2014 är Bromma – Östersund, Bromma – Halmstad och Bromma – Trollhättan.

Under 2014 öppnades en ny inrikeslinje mellan Göteborg City och Bromma samt en ny utrikeslinje mellan Tallinn och Bromma. I slutet av januari 2015 kommer ytterligare en ny utrikeslinje att invigas, denna gång mellan Vilnius och Bromma.

För ytterligare information, kontakta Ulrika Fager, kommunikationschef Bromma Stockholm Airport, tel. 0708-91 68 25

Från Bromma Stockholm Airport kan du resa både inrikes och utrikes. Vi har avgångar till Ronneby, Århus, Helsingfors, Växjö, Bryssel, Trollhättan, Östersund, Tallinn, Visby, Kalmar, Ängelholm, Halmstad, Göteborg, Malmö, Umeå och Sundsvall. Flygbolag som trafikerar Bromma är Blekingeflyg, British Airways/Sunair, Finnair, Flybe, Flysmåland, Brussels Airlines, Golden Air, Gotlandsflyg, Kalmarflyg, Kullaflyg, Malmö Aviation, Sundvallsflyg och Sparrow.