Gå till innehåll

Rekordfamilj bidrog till att Arlanda passerade 23 miljoner resenärer

2015-12-29, kl. 15:15

Familjen Paulson från Lidingö var med och satte nytt resenärsrekord på Stockholm Arlanda Airport idag. De passerade säkerhetskontrollen när Arlanda för första gången nådde 23 miljoner resenärer. Totalt 23 personer gratulerades symboliskt när det nya resenärsrekordet passerades vid 14-tiden på tisdagen. Därmed har Arlanda på sex år gått från 16 till 23 miljoner resenärer.

 Familjen Paulson från Lidingö var med och satte nytt resenärsrekord på Stockholm Arlanda Airport idag. De passerade säkerhetskontrollen när Arlanda för första gången nådde 23 miljoner resenärer.
– Vilken glad överraskning, vi är på väg till Aspen i USA för att åka skidor och hade ingen aning om att vi skulle bidra till Arlandas rekord, säger mamma Jessica Paulson.

Totalt 23 personer gratulerades symboliskt när det nya resenärsrekordet passerades vid 14-tiden på tisdagen. Därmed har Arlanda på sex år gått från 16 till 23 miljoner resenärer.
Flygplatsens mål är att bli Skandinaviens största flygplats år 2020, främst i kamp med Köpenhamn Airport och Gardermoen i Oslo.

Utlandsresandet har ökat kraftigt på Arlanda de senaste åren. På två år har flygplatsen fått 13 nya interkontinentala direktlinjer, vilket är ett bevis på Stockholmsregionens dragningskraft och Sveriges tillväxt som lockar både affärs- och privatresenärer.

Rekordresenärerna fick var sitt värdebevis att handla för inför resan.

– Kul, nu går vi och shoppar innan vi åker till Aspen, säger pappa Nicklas och familjen försvinner in i vimlet i utrikesterminal 5.

Bildtext:
Familjen Paulson från Lidingö i Stockholm var med när Stockholm Arlanda Airport slog nytt resenärsrekord med 23 miljoner årliga resenärer idag. Arlandas jourhavande flygplatsdirektör Fredrik Jaresved, i mitten, delade ut presenter till Stella, Franca, Alex, mamma Jessica, Felix och pappa Nicklas. Foto: Joakim Knutsson