Gå till innehåll

Swedavia övergår till kontantlös betalning vid flygplatsparkering

2015-01-12, kl. 09:30

I syfte att förenkla betalningsmöjligheterna vid Swedavias flygplatsparkeringarna så sker en övergång till kortbetalning från och med den 15 januari. Bromma Stockholm Airport har tidigare infört systemet. Redan idag betalar fler än 95 procent av parkeringskunderna med kort på Swedavias flygplatser.

Från och med den 15 januari kommer parkeringsavgiftsbetalning vid Swedavias flygplatser att övergå till kontantlös hantering. Ett system som sedan tidigare införts på Bromma Stockholm Airport.

I syfte att förenkla betalningsmöjligheterna vid flygplatsparkeringarna så kommer Swedavia att övergå till kortbetalning.Redan idag betalar fler än 95 procent av parkeringskunderna med kort på Swedavias flygplatser. Att öka möjligheterna till kortbetalning innebär även en säkrare hantering för kunderna.

I fortsättningen erbjuds flera betalningsmöjligheter vid parkering på flygplatsen:

  • Förbetala parkering (i dagsläget kan det göras vid de flesta av Swedavias flygplatser)
  • Betala med betalkort eller drivmedelskort
  • Köpa ett betalkort laddat med en summa pengar

För att underlätta övergången till kortbetalning kommer dessutom Swedavia flygplatser under en övergångstid erbjuda kontant betalningsmöjlighet genom att resenärerna kan betala kontant i manuell kassa (exempelvis vid Parkeringskassan på flygplatsen eller på flygplatsens informationsdisk där sådana finns).