Gå till innehåll

Zlatan frontfigur i nya Skåne Hall of Fame

2015-10-29, kl. 11:45

Nya porträtt av kända skåningar presenteras i dag i avgångshallen på Malmö Airport. Det populära porträttgalleriet har genomgått en omfattande uppdatering och av de 15 porträtten är 12 helt nya. En av deltagarna i galleriet är Sveriges stora bidrag till världsfotbollen, Zlatan Ibrahimovic, och han finns med som representant för Malmö.

Nya porträtt av kända skåningar presenteras i dag i avgångshallen på Malmö Airport. Det populära porträttgalleriet har genomgått en omfattande uppdatering och av de 15 porträtten är 12 helt nya. En av deltagarna i galleriet är Sveriges stora bidrag till världsfotbollen, Zlatan Ibrahimovic, som finns med som representant för Malmö.

Idag var det premiär för nya Skåne Hall of Fame i avgångshallen på Malmö Airport. Skåne Hall of Fame är ett modernt och levande porträttgalleri som ska spegla det samhälle vi lever i med dagens trender och intressen. Resenärerna ska bjudas på en personlig bild av Malmö och Skåne, samtidigt som det är en viktig marknadsföring av regionen gentemot utländska besökare.

Det är en rad kända personer inom olika områden som idrott, kultur, forskning, gastronomi, näringsliv och entreprenörskap som hälsar välkommen till Skåne. Det betyder att namn som komikern Nour El Refai, kocken Tina Nordström och skådespelaren Ernst-Hugo Järegård samsas på väggarna. För att kunna bli invald i galleriet är grundkriteriet att man antingen ska vara född eller verksam i Skåne.

- Vi vill ge alla resenärer en personlig bild av Skåne och vad regionen står för, både de skåningar som ofta använder flygplatsen såväl som våra utländska besökare. Malmö Airport är en viktig mötesplats med mer än 2,1 miljoner besökare per år och det är en utmärkt arena för att marknadsföra hela Skåne, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Likt Stockholm Arlanda Hall of Fame är det tänkt att galleriet ska vara levande och förändras med tiden. Det betyder att förändringar kommer att ske löpande. En av platserna har vikts åt Årets Skåning, som årligen utses av Kvällspostens läsare som kommer att presenteras inom kort.

- Vi ser galleriet som allas galleri. Det är människorna som gör Skåne och Malmö till vad det är. För oss är det viktigt att alla känner sig delaktiga och det betyder också att vi kommer att uppdatera det för att ge plats åt nya personer som speglar tidsandan i det Skåne vi lever i, säger Peter Weinhandl.


Lista på deltagarna i Skåne Hall of Fame

Timbuktu, artist

Enst-Hugo Järegård, skådespelare

Therese Sjögran, fotbollsspelare

Birgit Nilsson, operasångerska

Måns Zelmerlöv, artist

Zlatan Ibrahimovic, fotbollsspelare

Ruben Rausing, grundare av Tetra Pak

Bodil Jönsson, fysiker och författare

Jill Johnsson, countrysångerska och låtskrivare

Nour El Refai, komiker och skådespelare

Dan Olofsson, entreprenör

Carolina Gynning, konstnär och designer

Tina Nordström, kock

Årets skåning - presenteras inom kort

För mer information, vänligen kontakta Swedavias pressavdelning:

Åsa Öhman, PR-ansvarig Swedavia
Tel 010-10 90 059 alternativt asa.ohman@swedavia.se