Gå till innehåll

Apoteksgruppen utökar på Arlanda

2016-04-11, kl. 09:00

I dag öppnar det första apoteket efter säkerhetskontrollen på Arlanda. Det är Apoteksgruppen som öppnar en så kallad Pharmacy Shop som förutom ett standardutval av receptfria läkemedel även erbjuder resenärerna anpassade reseförpackningar.

I dag öppnar det första apoteket efter säkerhetskontrollen på Stockholm Arlanda Airport. Det är Apoteksgruppen som öppnar en så kallad Pharmacy Shop som förutom ett standardutval av receptfria läkemedel även erbjuder resenärerna anpassade reseförpackningar.

- Vi är glada att nu kunna erbjuda våra resenärer ett apoteksutbud även efter säkerhetskontrollerna. Nu blir det möjligt att göra såväl sista minuten-köp inför resan men även att göra planerade inköp i lugn och ro efter att bagaget är incheckat, säger Magnus Ros, kommersiell direktör på Swedavia.

- Kvalitet och noggrant utvalda produkter är synonomt med apotek för många svenskar. Vi kommer fortsatt att erbjuda detta i vår Pharmacy Shop genom receptfria läkemedel och apoteksinriktade egenvårdsprodukter, vilket jag tror blir ett utmärkt komplement till övrigt utbud efter säkerhetskontrollen, säger Tony Jansson, Partner i Apoteksgruppen.

Det reseanpassade utbudet består bland annat av Svanen-märkta solskyddsprodukter, bakterie- och virusdödande gel och hygienartiklar.Det kommer även att finnas receptfria läkemedel inom exempelvis värk, feber, mage, förkylning, allergi och halsont. Resenärerna kommer också att kunna köpa klassiska apoteksprodukter inom mun, vitaminer, ansikte, hud och sårvård.

Receptbelagda mediciner kommer fortsatt att säljas på Apoteksgruppens andra apotek i flygplatsens Sky City.