Gå till innehåll

Arlanda välkomnar Pontus in the Air

2016-04-26, kl. 16:16

Nu öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs nya restaurang Pontus in the Air i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Förutom den höga kvaliteten på mat och dryck och snabb service kan resenärerna göra sin beställning redan på väg till flygplatsen via en app för att snabbt och smidigt kunna ta med mat ombord.

Nu öppnar krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs nya restaurang Pontus in the Air i Terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport. Förutom den höga kvaliteten på mat och dryck och snabb service kan resenärerna göra sin beställning redan på väg till flygplatsen via en app för att snabbt och smidigt kunna ta med mat ombord.

Pontus in the Air slår nu upp portarna en våning upp i Terminal 5 efter säkerhetskontrollen. Den nya matsatsningen innefattar ett matkoncept i tre delar för att ge resenärerna ett brett utbud och möjlighet att välja utifrån prisnivå och beroende på hur lång tid det är kvar till avgång.

Brasserie är en klassisk bistro med bordsservering för upp till 100 sittande gäster. Till frukost erbjuds fyra frukostmenyer och under resten av dagen finns sju förrätter, nio huvudrätter och sex desserter att välja bland. Den snabba servicen säkrar en maximal väntetid på 12 minuter. Market går i en industribetonad saluhallsstil och rymmer upp till 150 platser. Här förser sig gästerna själva av det stora utbudet och betalar vid disken. Här serveras olika frukostalternativ och därefter skandinavisk mat såsom lax och skaldjur. Den tredje avdelningen, Take Off, erbjuder ett urval rätter och drycker med take-away service.

- Pontus in the Air är ett väldigt spännande projekt som inte liknar något annat som finns på Arlanda idag. Vår önskan är att resenärerna i framtiden alltid väljer att börja sin resa hos oss med frukost, lunch, middag eller för ett glas i barerna. Vårt mål och förhoppning är att bli den bästa flygplatsrestaurangen i Europa, säger Pontus Frithiof.

- Vi är mycket glada och stolta över att nu få hälsa Pontus in the Air välkomna till Arlanda. Genom Pontus kunnande och erfarenhet kan vi erbjuda våra resenärer en matupplevelse av högsta kvalitet och med stor personlighet. De olika matkoncepten kommer att tilltala våra resenärer, svenska och internationella, som har olika matpreferenser och med olika lång tid att spendera på Arlanda, säger Niklas Sundberg, Head of Food & Beverage, Commercial Services på Swedavia.

För att maximera snabbhet och smidighet kommer resenärerna att kunna förbeställa mat och dryck för take-away via en app. På Pontus in the Air erbjuds resenärerna även fri wi-fi även laddningsstationer för mobiler och datorer samt skärmar med information om gate, boarding och avgångstider.

Öppettider:
Måndag-söndag: kl 05.00-23.00
För bokning och menyer: pontusfrithiof.com