Gå till innehåll

DHL invigde ny logistikterminal i Airport City

2016-04-29, kl. 09:00

Utvecklingen av Airport City vid Landvetter flygplats går vidare. Igår invigdes DHL:s nya logistikterminal, en investering på totalt 150 miljoner.

Utvecklingen av Airport City vid Landvetter flygplats går vidare. Igår invigdes DHL Express nya logistikterminal, en investering på totalt 150 miljoner.

Ett hundratal personer fanns på plats vid invigningen av den nya logistikterminalen som började byggas för ett år sedan. Terminalen som omfattar 7 500 kvadratmeter och innehåller all modern teknik, till exempel automatiska system som läser av streckkoder och sorterar paketen. Med den nya terminalen ökar kapaciteten med 133 procent och anläggningen klarar 4 500 paket i timmen.

Swedavia tillsammans med Alecta äger den nya logistikterminalen och DHL Express är hyresgäst.

– DHL Express nya anläggning är en viktig pusselbit i bygget av Airport City och är med och visar vägen till att etablera ett logistikcenter nära världen. Vi är självklart mycket glada att DHL Express satsar på Göteborg Landvetter och stärker den viktiga fraktaffären, säger Stefan Stenberg, fastighetschef inom Swedavia Commercial & Real Estate.

– Den nya terminalen betyder att vi ökar kvaliteten i vår service med snabbare leveranser och senare upphämtningar. Det är den första av tre nya terminaler som vi bygger och det känns mycket bra att den står klar, säger Ted Söderholm, vd DHL Express Sverige.Det är en del i en historisk satsning på den svenska marknaden.

Logistik är en av de bärande verksamheterna i Airport City. Just nu pågår anläggningsarbetena Logistic Park 1 där ett 250 000 kvadratmeter stort område ska bereda plats för 100 000 kvadratmeter logistikanläggningar och 30 000 kvadratmeter kontor.

Hela Airport City-området omfattar totalt 2 miljoner kvadratmeter mark och ska, förutom logistiken, innehålla verksamheter även inom handel, kontor och hotell.

Airport City Göteborg kommer på sikt att skapa cirka 10 000 nya arbetsplatser.

– Just nu sker en intensiv utveckling på och runt Landvetter flygplats. Det är en förutsättning för att vi ska kunna möta behovet från en växande och välmående region som behöver såväl god tillgänglighet till omvärlden som utrymme för växande verksamheter, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Bildtext:
Fr. v: Jan Törner, VD Swedish Airport Infrastructure AB; Stefan Stenberg, fastighetschef Swedavia Commercial & Real Estate; Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport; Ted Söderholm, VD DHL Express Sverige; John Pearson, CEO DHL Express Europe