Gå till innehåll

Fler avgångar mellan Madrid och Stockholm med Iberia

2016-11-04, kl. 09:22

Med start under hösten 2016 ökar det spanska flygbolaget Iberia upp antalet avgångar från Stockholm Arlanda Airport till Madrid med 20 procent. Det blir nu möjligt att dagligen flyga direkt med Iberia från Stockholm till den spanska huvudstaden, som också är nav för flygbolaget.

Med start under hösten 2016 ökar det spanska flygbolaget Iberia upp antalet avgångar från Stockholm Arlanda Airport till Madrid med 20 procent. Det blir nu möjligt att dagligen flyga direkt från Stockholm till den spanska huvudstaden, som också är nav för Iberia. Från Madrid når resenärerna sedan till 30 spanska destinationer, 16 latinamerikanska städer, portugisiska Lissabon och Porto, åtta destinationer i Afrika samt fem destinationer i USA.

- Vi är mycket glada över att Iberia gör denna satsning på Arlanda. Madrid växer stadigt som destination och sedan förra året har trafiken ökat med hela 15 procent. Iberia har också bra anslutningar i Madrid för de som vill resa vidare inom Spanien eller vidare, och det är givetvis positivt för svenska resenärer, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Aviation Business på Swedavia.

- När vi nu går upp till dagliga flygningar kan vi ge ett bättre erbjudande till såväl svenska passagerare som de passagerare från andra länder som flyger till Stockholm via Madrid. Vi vet att de mest populära destinationerna för resande från Arlanda är Madrid, Alicante, Malaga, Jerez de la Frontera, Santiago de Chile, Buenos Aires och Sao Paolo. Men nu finns också möjlighet att upptäcka andra destinationer som Montevideo, Mexiko och Johannesburg. Med fler avgångar, vårt nya flygplan med dess långdistans-kabin, en anpassad tidtabell och smidig transfer i Madrid, vill vi ge en bättre service till våra svenska kunder, säger Celia Muñoz, Iberia’s Sales Manager for Europe, the Middle East, and Asia

Iberia kommer att flyga sträckan Stockholm-Madrid med Airbus A319 respektive A320. Båda flygplansmodellerna erbjuder Business och Economy class.