Gå till innehåll

Monarch Airlines etablerar direktlinjer till Storbritannien från Arlanda

2016-09-14, kl. 10:00

Det brittiska lågkostnadsbolaget Monarch Airlines etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport med tre nya linjer till Storbritannien. Redan den 28 april 2017 blir det premiär från Stockholm Arlanda för brittiska Monarch Airlines tre nya linjer till Manchester, Birmingham och London-Luton. Samtliga tre linjer kommer att trafikeras på helårsbasis.

Det brittiska lågkostnadsbolaget Monarch Airlines etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport med tre nya linjer till Storbritannien.

Redan den 28 april 2017 blir det premiär från Stockholm Arlanda för brittiska Monarch Airlines tre nya linjer till Manchester, Birmingham och London-Luton.

Samtliga tre linjer kommer att trafikeras på helårsbasis. Manchester och Birmingham kommer att flygas till tre gånger i veckan, medan Luton-linjen trafikeras med två avgångar per vecka. Birmingham och Luton är helt nya destinationer från Arlanda.

- Efterfrågan från Stockholm till Storbritannien har ökat markant de senaste åren. De nya linjerna med Monarch Airlines gör landet ännu mer tillgängligt för svenskarna. Tidtabellerna för de tre linjerna är perfekta för att upptäcka de brittiska destinationerna exempelvis över en långhelg. En direktlinje till London Luton ger inte bara möjligheten att ta sig till London på ett enkelt sätt, utan också snabbare tillgång till närliggande städer som Cambridge och Oxford, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Aviation Business på Swedavia.

För intresserade svenska fotbollsfans blir direktlinjen till Manchester riktigt intressant. I Manchester United spelar numera Zlatan Ibrahimovic och kampen med lokalkonkurrenten Manchester City är spännande.

Monarch Airlines är ett starkt och väletablerat varumärke i Storbritannien, och förhoppningen är att de nya linjerna lockar ett stort antal nya brittiska turister i Stockholm nästa sommar.

- Monarch är mycket glada över att för första gången börja trafik till Sverige, med tre helt nya linjer. Under de senaste åren har vi utökat vårt nätverk och börjat flyga till ett antal nya städer som är idealiska för kortsemestrar och city breaks. Vi ser fram emot att erbjuda våra kunder möjlighet att besöka den vackra staden Stockholm och att välkomna besökare från Sverige till London, Birmingham och Manchester, säger Ian Chambers, tf Chief Commercial Officer.

Monarchs satsning på direktflygningar till Arlanda är ytterligare ett bevis för att de stora lågkostnadsbolagen i allt högre utsträckning etablerar sig på Stockholm Arlanda Airport. Det är ytterligare ett led i Arlandas strävan att bli Skandinaviens ledande flygplats.

För mera information, kontakta Swedavia pressjour, 010-10 90 100

Monarch Airlines är en ledande och oberoende Brittisk flygbolagsgrupp. I bolaget ingår en division för linjeflyg, en in-house researrangör och den prisbelönta Engineering-divisionen. Med trafik från fem Brittiska baser, London Gatwick, Birmingham, Manchester, Leeds-Bradford och Luton där det har sitt huvudkontor, erbjuder flygbolaget cirka 7millioner säten årligen till olika fritidsdestinationer. För mer information och bokning (från torsdag eftermiddag 15 september) besök www.monarch.co.uk