Gå till innehåll

Norwegian startar ny direktlinje till Split från Göteborg Landvetter

2016-12-22, kl. 09:30

Norwegian utökar nu den europeiska trafiken och startar en ny direktlinje till Split från Göteborg Landvetter Airport. Med start 30 mars 2017 blir det två avgångar i veckan till den populära kroatiska destinationen.

Norwegian utökar nu den europeiska trafiken och startar en ny direktlinje till Split från Göteborg Landvetter Airport. Med start 30 mars 2017 blir det två avgångar i veckan med Norwegian till den populära kroatiska destinationen.

Kroatien har alltid varit en populär destination för västsvenskarna och det finns en stor efterfrågan på flygresor till Split. Denna efterfrågan möts nu av Norwegian som erbjuder en ny direktlinje, vilket även är det västsvenskarna helst föredrar när de ska flyga.

- Vi är glada över att Norwegian ser Göteborg Landvetter som en del i sin europeiska satsning. De har ett stort antal flygplan som kommit in i systemet och en del av dessa väljer Norwegian att flyga ut från Landvetter. Vi hoppas givetvis på att det kan bli ännu fler flyglinjer framöver. Från och med mars kommer vi nu att kunna erbjuda två direktlinjer till Split från Landvetter vilket ger resenärerna i vår region ännu fler avgångar att välja bland, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Sträckan Göteborg – Split med Norwegian kommer att trafikeras två gånger i veckan, på torsdagar och söndagar med start 30 mars 2017.

Utöver den nya destinationen Split erbjuder Norwegian 14 säsongs- och helårslinjer från Göteborg Landvetter: Alicante, Barcelona, Chania, Las Palmas, London, Madrid (från augusti 2016), Malaga, Nice, Palma de Mallorca, Pristina, Rom, Stockholm, Salzburg och Teneriffa.