Gå till innehåll

Ny direktlinje till Wien från Göteborg Landvetter

2016-11-15, kl. 14:16

​ Sommaren 2017 öppnar Austrian Airlines en ny direktlinje mellan Göteborg Landvetter Airport och Wien med tre avgångar i veckan. Detta blir det österrikiska flygbolagets fjärde skandinaviska linje i tillägg till Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Sommaren 2017 öppnar Austrian Airlines en ny direktlinje mellan Göteborg Landvetter Airport och Wien med tre avgångar i veckan. Detta blir det österrikiska flygbolagets fjärde skandinaviska flyglinje i tillägg till Stockholm, Köpenhamn och Oslo.

Med den nya linjen till Wien blir det nu enkelt för resenärer från Göteborg Landvetter att transferera vidare såväl inrikes i Österrike som till centrala och östra Europa.

- Det är mycket glädjande att vi får en direktlinje till Wien. Just nu är det den mest eftertraktade flyglinjen i vår region. Vi ser en stor efterfrågan från både privatresenärer och regionens näringsliv som har flera gemensamma nämnare med Österrikes. Både Wien och Göteborg är också populära weekend-destinationer så vi hoppas på många nya besökare i båda städerna, säger Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör på Göteborg Landvetter Airport.

Avgångarna från Göteborg Landvetter kommer att ske på måndagar, onsdagar och fredagar med en flygtid på två timmar till Wien. Flygplansmodellen är en Embraer 195-jet.