Gå till innehåll

Nytt system visar vägen till Stockholm Arlanda Airports närmaste parkeringsplats

2016-09-30, kl. 08:30

Färgglada lampor i taket leder resenärerna till närmaste lediga parkeringsplats eller laddstolpe på Stockholm Arlanda Airport. Redan på parkeringen kan resenären checka in sin resa via det nya systemet.

Färgglada lampor i taket leder resenärerna till närmaste lediga parkeringsplats eller laddstolpe på Stockholm Arlanda Airport. Redan på parkeringen kan resenären checka in sin resa via det nya systemet.

Precis framför utrikesterminal 5 på Stockholm Arlanda Airport väntar parkeringshus P51 med 1025 parkeringsplatser och ett modernt p-ledningssystem. Från och med 1 oktober kan resenärer ladda sin elbil, checka in och enklare hitta sin parkeringsplats i det nyutrustade parkeringshuset, endast 50 meter från avgångshallen.

Parkeringshuset har byggts om och installerat ett nytt system som gör det snabbt och enkelt att hitta en ledig parkeringsplats. Med hjälp av röda och gröna lampor i taket blir det allt lättare att se vilka parkeringsplatser som är lediga och vilka som är upptagna. Ett viktigt steg framåt för att göra resenärens resa smidigare och effektivare.

Resenärer kan nu också checka in och skriva ut sina bagagetaggar i en Self Service-maskin redan i parkeringshuset. På plan 3 i hisshallen står en incheckningsmaskin så att resenären kan vara incheckade och klara redan innan de når avgångshallen.

– I och med den kraftiga ökningen av resenärer på Arlanda ökar också behovet av fler parkeringsplatser med effektivare lösningar. Parkeringshusets nya p-ledningssystem och möjligheten att checka in redan i förväg bidrar till en smidigare resa, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport.

Utöver det nya lampsystemet och incheckningsmaskinen finns det nu dessutom 10 stycken nya laddplatser för elbilar eller laddhybrid på våningsplan 3 med typ 2-uttag, 3,7 kW.

De nya uppdateringarna är en del i arbetet för att öka kapacitet och effektivitet på Stockholm Arlanda Airport, samt förbättra upplevelsen för resenärerna.

För mera information, kontakta Swedavia pressjour: 010-10 90 100