Gå till innehåll

Premiär för Singapore Airlines på Arlanda

2016-12-15, kl. 11:59

​Singapore Airlines är rankade som ett av världens absolut bästa flygbolag. Från 30 maj inleds den nya interkontinentala linjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Changi Airport i Singapore. Det blir den snabbaste resvägen till och från Singapore från Stockholm.

Singapore Airlines är rankat som ett av världens absolut bästa flygbolag. Från 30 maj inleds den nya interkontinentala linjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Changi Airport i Singapore. Det blir den snabbaste resvägen till Singapore från Stockholm.

Den stora tillväxten för flygtrafik sker i Asien. Singapore är en av de mest önskade destinationerna från Arlanda, både för affärs- och privatresenärer. För att öka tillgängligheten till de betydelsefulla marknaderna är internkontinentaltrafik till Changi Airports asiatiska nav mycket viktig. Via Changi Airport kan resenärerna snabbt nå vidare inom hela Sydostasien samt Australien och Nya Zeeland.

Den nya linjen är den snabbaste vägen till Singapore från Stockholm. Inklusive ett kort stopp i Moskva har linjen den snabbaste restiden jämför med att flyga via Helsingfors eller Köpenhamn. I jämförelse så är den nya linjen mellan Stockholm och Singapore cirka 45 minuter snabbare än flygningar via Kastrup i Köpenhamn.

- Den nya flyglinjen till Singapore är resultatet av flera års intensivt arbete och det är en mycket eftertraktad destination. För att enkelt nå marknaderna i Asien är flyglinjen till Singapore av största vikt för affärsresenärerna. Tillgången av Singapores stora utbud av vidaredestinationer är väldigt eftertraktade av svenska privatresenärer, säger Karl Wistrand, VD för Swedavia.

Singapore Airlines blir första flygbolag på Arlanda att flyga med den helt nya modellen Airbus 350-900, som miljömässigt är ett av världens modernaste flygplan, byggt i lätta material, tyst och bränslesnålt.

Flyglinjen kommer att trafikeras fem gånger per vecka med avgångar från Arlanda till Singapore, Changi Airport, via Moskva. Den tidiga ankomsttiden i Changi, kl 06.15 lokalt tid, innebär en mängd möjligheter till bekväma anslutningsflyg. Singapores flygplats Changi Airport har fyra år i rad röstats fram som världens bästa flygplats och är ett resmål i sig.