Gå till innehåll

Rickard Söderberg är Årets Skåning på Malmö Airport

2016-10-14, kl. 15:10

​Den färgstarka debattören och operasångaren Rickard Söderberg har tagit plats som Årets Skåning i Malmö Airports ”Skåne Hall of Fame”. Han har röstats fram av Kvällspostens läsare till överlägsen vinnare av utmärkelsen och blev idag tilldelad en plats i flygplatsens populära porträttgalleri.

Den färgstarka debattören och operasångaren Rickard Söderberg har tagit plats som Årets Skåning i Malmö Airports ”Skåne Hall of Fame”. Han har röstats fram av Kvällspostens läsare till överlägsen vinnare av utmärkelsen och blev idag tilldelad en plats i flygplatsens populära porträttgalleri.

- Det är otroligt coolt och rörande att få hänga i det här sällskapet. Jag får gåshud bara jag tänker på det. Jag går ofta förbi här när jag flyger, och nu kommer jag nästan vara lite generad att passera här. Ibland kommer jag säkert att stanna upp och se till att bilden är ren och fin, säger en glad Rickard Söderberg.

Priset Årets Skåning delas ut av Stiftelsen Skåneländska Flaggans Dag i samarbete med Kvällsposten.Motiveringen till valet av Rickard Söderberg lyder: ”En stor personlighet med ett hjärta av guld. En fantastisk entertainer som sprider glädje genom sin skönsång.”

- Den som väljs till Årets Skåning ska vara en person som gjort god PR för Skåne, har en stark folklig förankring och en verksamhet som når ut till en bred allmänhet. Vinnaren röstas fram av Kvällspostens läsare via vår webb, och i år har engagemanget varit väldigt stort - Rickard vann överlägset, säger Christer El-Mochantaf ,redaktionschef på Kvällsposten.

- Vi välkomnar Rickard Söderberg till det celebra sällskapet i vårt porträttgalleri Skåne Hall of Fame. Att Rickard även är känd för att stå upp för allas lika värde gör honom till en mycket värdig Årets Skåning, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Om Rickard Söderberg
Rickard Söderberg är ursprungligen pianist med utbildning från bland annat musikhögskolan vid Göteborgs universitet, men inledde sin sångkarriär efter att han börjat på Operaakademiet på Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Redan innan studierna avslutats hade han debuterat på större scener i Danmark, Sverige och Tyskland. Därefter har han fortsatt att sjunga på mindre och större operahus i Europa, USA och Afrika. Hösten 2013 ledde han TeamRickard från Halmstad i Körslaget i TV4 och tävlade även i dansprogrammet Let's Dance 2016. Rickard är även känd för sitt arbete med HBT-frågor.

Skåne Hall of Fame
Porträttgalleriet Skåne Hall of Fame på Malmö Airport ger resenärerna en positiv start på vistelsen i Skåne. Den ger även hemvändande skåningar en känsla av stolthet över sitt landskap och Skåne som region. Det är framstående personer som representerar Skånes styrkor inom drott, musik, gastronomi, konst, kultur och affärsliv. Övriga är Zlatan Ibrahimović , Jill Johnson, Birgit Nilsson, Ruben Rausing, Nour El Refai, Therese Sjögran, Bodil Jönsson, Måns Zelmerlöv, Tina Nordström, Jason ”Timbuktu” Diakité, Ernst-Hugo Järegård, Dan Olofsson, Carolina Gynning och Robin Paulsson.

Läs mer här: https://www.swedavia.se/malmo/om-malmo-airport/om-flygplatsen/skane-hall-of-fame/deltagare/