Gå till innehåll

SAS börjar flyga till Stuttgart från Arlanda

2016-12-14, kl. 09:49

​Nu startar SAS en ny direktlinje sex dagar i veckan från Stockholm Arlanda Airport till tyska Stuttgart. Det har länge funnits en efterfrågan på en direktförbindelse mellan de båda städerna. Med den nya direktlinjen erbjuds nu både affärs- och privatresenärer en snabbare och smidigare flygresa till en ny destination från Arlanda.

Nu startar SAS en ny direktlinje sex dagar i veckan från Stockholm Arlanda Airport till tyska Stuttgart. Det har länge funnits en efterfrågan på en direktförbindelse mellan de båda städerna. Med den nya direktlinjen erbjuds nu både affärs- och privatresenärer en snabbare och smidigare flygresa till en ny destination från Arlanda.

Stuttgart har ett stort utbud av turistattraktioner, men staden är ännu inte lika exploaterad som andra större tyska städer. Därför finns här mycket att upptäcka för en förstagångsbesökare. Stuttgart och kringliggande städer i regionen Baden-Württemberg erbjuder också ett stort företagskluster inom bland annat bilindustrin, automation, clean tech och IT. Med den nya flyglinjen blir det enklare och smidigare för såväl tyska som svenska affärsresenärer att resa mellan Stockholm och Stuttgart.

- Vi är mycket glada att SAS väljer att starta denna viktiga direktlinje. Stuttgart är den destination som haft störst efterfrågan bland resenärer och som ändå har varit obetjänad. Nu får resenärerna ytterligare en snabb och smidig förbindelse mellan Arlanda och Stuttgart, och den nya linjen möter efterfrågan från både svenska och tyska resenärer i båda riktningarna, säger Elizabeth Axtelius, direktör för Aviation Business på Swedavia.

Linjen kommer att trafikeras dagligen förutom lördagar från och med 26 mars 2017.