Gå till innehåll

Tusentals firade Bromma flygplats 80 år

2016-05-21, kl. 16:05

Många gillar klassiska Bromma Stockholm Airport. Tusentals stockholmare firade tillsammans med Swedavias flygplatspersonal när Bromma firade sitt 80-årsjubileum. En av firarna var 87-åriga Marianne Gestman som var med på flygplatsens invigning redan 1936.

Många gillar klassiska Bromma Stockholm Airport. Tusentals stockholmare firade tillsammans med Swedavias flygplatspersonal när Swedavia och Bromma firade sitt 80-årsjubileum.

En av firarna var 87-åriga Marianne Gestman som var med på flygplatsens invigning redan 1936.

– Jag och min mamma cyklade från Sundbyberg med en kaffepanna i cykelkorgen. Jag minns att det var massor av människor och många propellerflygplan, säger Marianne som togs emot av dagens flygplatsdirektör Peder Grunditz.

– Väldigt roligt att så många kommer hit till oss på Swedavia. Det visar Brommas betydelse för Stockholm och att många har en väldigt positiv relation till cityflygplatsen, säger Peder Grunditz.

Förra året slog Bromma nytt resenärsrekord med 2,5 miljoner passagerare.

Gästerna på 80-årsdagen fick prova på att spruta vatten från korgarna på avisningsfordonen, klättra på brandbilar och BRA:s piloter tog emot i flygplanens cockpit och berättade om hur det är att styra en stor flygmaskin. Olika flygföreningar, liksom polis, räddningstjänst, tull och Röda Korset visade upp sin verksamhet. Besökarna fick även chansen att göra ett besök i LFV:s flygledartorn. Samtidigt som firandet pågick kom och gick den ordinarie flygtrafiken på flygplatsen.

Bilderna:

Marianne Kildal, 8, från Stora Mossen i Stockholm provade avisningssprutning tillsammans med Swedavias Robin Reinkind.

Marianne Gestman, 87, var med redan på Bromma Stockholm Airports invigning 1936. Nu firade hon 80-årsjubileumet tillsammans med Brommas flygplatsdirektör Peder Grunditz.

För mera information, kontakta Swedavia pressjour: 010-10 90 100