Gå till innehåll

Arlanda välkomnar Zara Larsson till Welcome to my Hometown

2017-05-31, kl. 12:09

I dag avtäcktes ett nytt porträtt i galleriet Welcome to my Hometown på Stockholm Arlanda Airport: Zara Larsson. Hon är en mycket framgångsrik kvinnlig sångerska och låtskriverska som i år blivit utsedd till Årets Artist på både Grammis 2017 och P3 Guld. Hon har även fått ta emot det prestigefyllda Musikexportpriset 2016 av näringsminister Mikael Damberg.

I dag avtäcktes ett nytt porträtt i galleriet Welcome to my Hometown på Stockholm Arlanda Airport: Zara Larsson. Hon är en mycket framgångsrik kvinnlig sångerska och låtskriverska som i år blivit utsedd till Årets Artist på både Grammis 2017 och P3 Guld. Hon har även fått ta emot det prestigefyllda Musikexportpriset 2016 av näringsminister Mikael Damberg. Arlanda välkomnar nu Zara Larsson att ta plats bland de övriga deltagarna som hälsar alla besökare välkomna till Stockholm.

Galleriet Welcome to my Hometown på Arlanda utgörs av 90 porträtt av personer som representerar Stockholms styrkor inom en mängd olika områden som idrott, design, arkitektur, konst, mode, skönhet, affärsliv, entreprenörskap, kultur, nöje och musik. Inom den sistnämnda kategorin tar nu Zara Larsson plats i galleriet. Endast 19 år gammal har hon på kort tid nått en framgångsrik karriär som sångerska och låtskapare, men hon är också känd för sin självständighet och frispråkighet som gjort henne till en stark förebild för många.

- Det känns superkul att ha blivit vald att få en plats i konceptet ”Welcome To My Hometown". Arlandas väggar är bland det första man ser när man landar i Sverige så det känns fint att få representera mitt hemland för alla som kommer hit, säger Zara Larsson som även var på plats på Arlanda för avtäckningen av porträttet.

Bara under 2016 hann Zara med att uppträda med David Guetta på öppnings- och avslutningsceremonierna för Euro Cup 2016 med den officiella EM-låten. Hon blev dessutom en del av Spotify’s Billion Club efter att ha samlat på sig över en miljard streams på den digitala plattformen. Under förra året uppträdde hon även på majoriteten av USA’s största talkshows, bland annat de populära programmen ”Ellen DeGeneres Show” och ”The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”.

- Arlanda är Sveriges fönster mot världen och det första som möter våra utländska besökare som redan här får ett första intryck av Stockholm. Jag är stolt över att få välkomna Zara Larsson som ny deltagare i vårt porträttgalleri. Hon representerar i allra högsta grad det svenska musikundret men med sin uppriktighet och frispråkighet är Zara också en symbol för den öppenhet som Stockholm är synonymt med i världen, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Airport.

Porträttgalleriet Welcome to my Hometown invigdes 2006. För att kunna vara med i galleriet ska deltagarna antingen vara födda, bo eller vara nu verksamma i Stockholm. Galleriet består av 90 porträtt och finns i ankomsthallarna på Terminal 5 och Terminal 2 på Arlanda.