Gå till innehåll

Direkt till Medelhavet med SAS och Primera från Malmö Airport

2017-10-16, kl. 15:45

Nu lanseras hela tre nya direktlinjer från Malmö Airport till sommarsäsongen 2018. Från mars nästa år kan de sydsvenska resenärerna flyga direkt till Malaga på spanska solkusten med SAS och från maj med Primera till Chania på Kreta samt till Palma på Mallorca.

Nu lanseras tre nya direktlinjer från Malmö Airport till Medelhavet inför sommarsäsongen 2018. Från mars nästa år kan de sydsvenska resenärerna flyga direkt till Malaga på spanska solkusten med SAS. I maj öppnar Primera sina direktlinjer till Chania på Kreta samt till Palma på Mallorca.

Den internationella reguljära flygtrafiken till och från Malmö Airport har under de senaste två åren primärt ökat inom Östeuropa. Nu kompletteras flygplatsens utbud med tre sydeuropeiska destinationer när SAS och Primera lanserar nya utrikeslinjer till populära Spanien och Grekland inför sommaren 2018.

Inom Swedavia pågår även en särskild satsning på Malmö Airport´s tillväxt. Det innebär bland annat ett ökat fokus på samverkan i Skåne-regionen och ett offensivt incentiveprogram för flygbolagen i syfte att öka flygtillgängligheten till och från Malmö.

- Vi är mycket glada över den satsning som SAS och Primera nu gör på Malmö Airport, där den reguljära utrikestrafiken fortsätter att växa. De tre nya direktlinjerna är ett tydligt resultat av våra gemensamma insatser tillsammans med Tourism in Skåne för att visa på potentialen som finns i regionen, säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

- Malmö Airport som en internationell flygplats förstärks ytterligare med dessa tre nya flyglinjer. Det internationella intresset för Skåne ökar för varje dag med företagsetableringar, internationella besökare och stora internationella evenemang. Allt ökar behovet av nya flyglinjer. Det är därför glädjande att både SAS och Primera’s nya direktlinjer även bidrar till en ökad tillgänglighet till Skåne, säger Pia Jönsson Rajgård, VD för Tourism in Skåne AB.

SAS (flyglinjen trafikeras från mars till november 2018)
Malmö - Malaga: en avgång/vecka från mars, tre avgångar/vecka från juli och två avgångar/vecka från mitten av augusti.

Primera (flyglinjerna trafikeras från maj till oktober 2018)
Malmö - Chania: avgång på måndagar med en Boeing 737-800
Malmö – Palma: avgång på lördagar med en Boeing 737-800