Gå till innehåll

Fler skidorter nås med direktflyg till Turin från Arlanda

2017-08-31, kl. 09:52

​Under tio veckor med start i januari 2018 kommer svenska skidresenärer att kunna flyga direkt till Turin i norra Italien från Stockholm Arlanda Airport. Härifrån nås smidigt italienska skidorter som Cervinia, Champoluc och Sestriere såväl som franska Serre Chevalier och La Grave. Som huvudort i Piemonte är Turin också en spännande destination för alla som är intresserade av mat och dryck.

Under tio veckor med start i januari 2018 kommer svenska skidresenärer att kunna flyga direkt med Blue Air till Turin från Stockholm Arlanda Airport. Härifrån nås smidigt italienska skidorter som Cervinia, Champoluc och Sestriere såväl som franska Serre Chevalier och La Grave. Som huvudort i Piemonte är Turin i norra Italien också en spännande destination för alla som är intresserade av mat och dryck från regionen.

Flygbolaget Blue Air gör det nu ännu enklare för alla skidåkande resenärer att flyga direkt till en ort med smidiga förbindelser till skidorter i Alperna. Turin är den andra destinationen som Blue Air flyger till från Arlanda efter att de öppnat en direktlinje till Bukarest förra året.

- Vi är glada att Blue Air expanderar på Arlanda och gör en satsning på skidåkande svenskar i vinter. Efterfrågan på direktlinjer till Italien är fortsatt stark som också bevisas av att efterfrågan växer mer än utbudet så fort nya linjer startar. De senaste fem åren har flygtrafiken till populära Italien ökat med hela 50 procent, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

- Blue Air har haft ett mycket framgångsrikt första år på Arlanda och vi är glada att nu kunna lansera vår första linje till Turin. Det blir ett tillskott för alla svenska vintersportentusiaster som erbjuds en port till de berömda skidorterna i regionen Turin med över 600 km pist sammanlagt. Linjen är också en ett viktigt steg för att stärka vårt varumärke på den nordiska marknaden, säger Tudor Constantinescu, Chief Commercial Office på Blue Air.

Avgångarna med Blue Air från Arlanda till Turin sker på lördagar under perioden 20 januari till 24 mars 2018.

Blue Air är ett europeiskt flygbolag som trafikerar fler än 100 destinationer i Belgien, Cypern, Danmark, Egypten, Finland, Frankrike, Tyskland, Storbritannien, Grekland, Irland, Israel, Italien, Norge, Portugal, Rumänien, Spanien och Turkiet. Sedan 2014 har antalet passagerare dubblerats till 3,6 miljoner 2016, och Blue Air har en flotta på 29 st Boeing 737 med ytterligare 20 flygplan beställda.