Gå till innehåll

Idag invigdes Göteborg Landvetter Airport bron - "Porten till Västsverige"

2017-12-08, kl. 16:15

Idag, den 8 december kl 15:30, invigdes officiellt bron till Göteborg Landvetter Airport genom att den blå belysningen tändes för första gången. Bron har byggts för att möta den starka trafiktillväxten och förstärker områdets infrastruktur. Den blir också en viktig länk för det Airport City som nu växer fram på båda sidor av Riksväg 40 i höjd med flygplatsen.

Idag, den 8 december kl 15:30, invigdes officiellt bron till Göteborg Landvetter Airport. Bron som ligger vid infarten till flygplatsen knyter effektivt samman logistikområdet och området Airport City som ligger på vardera sidan av Flygplatsvägen.

Bron har byggts för att möta den starka trafiktillväxten och förstärker områdets infrastruktur. Den blir också en viktig länk för det Airport City som nu växer fram på båda sidor av Riksväg 40 i höjd med flygplatsen.

Vid ceremonin tändes brons unika blå belysning för första gången av:

  • Ann-Sofie Hermansson, (S) Kommunstyrelsen ordförande Göteborg
  • Per Vorberg, (M) Kommunstyrelsen ordförande Härryda
  • Charlotte Ljunggren, flygplatsdirektör Göteborg Landvetter Airport Swedavia AB

Den färdiga bron innebär ökade kommunikationsmöjligheter till och från flygplatsen och Airport City. Det tillförs även en cykelbana och nya busshållplatser på bron. Busshållplatserna kommer att trafikeras av Västtrafiks nya linje 612 från Landvetter resecentrum med start den 10 december.