Gå till innehåll

Malmö Airport öppnar Fast Track till säkerhetskontrollen

2017-05-02, kl. 15:37

​Den 2 maj 2017 öppnar Swedavia ett snabbspår, även kallat Fast Track, till säkerhetskontrollen för resenärerna på Malmö Airport. Det innebär att det nu finns snabbspår för resenärer i Sverige både på Stockholm Arlanda Airport, Göteborg Landvetter och Malmö Airport.


Fast Track ger premiumkunder tillgång till en särskild kö genom säkerhetskontrollen och vidare till avgångshallen.

- Det gläder mig att vi nu erbjuder en efterfrågad produkt till gagn för de många resenärer som idag reser till Stockholm. Vi vet ju redan att vi har smidiga flöden på flygplatsen, men nu blir de ännu snabbare , säger Peter Weinhandl, flygplatschef på Malmö Airport.

Med skilda kontroller minskar kötiderna inte bara för flygbolagens premiumkunder utan även för övriga resenärer i den ordinarie säkerhetskontrollen. På Malmö Airport placeras Fast Track till höger bredvid de andra fyra säkerhetsköerna. Först ut är SAS och Norwegian.

Mer än 2,2 miljoner människor reser årligen till och från Malmö Airport med något av de tio flygbolag som trafikerar flygplatsen.

Läs mer om vad som gäller för de båda flygbolagens Fast Track-service på deras respektive hemsidor.

SAS: https://www.sas.se/reseinfo/pa-flygplatsen/#/fast-track
Norwegian: https://www.norwegian.com/se/bokning/praktisk-bokningsinformation/biljettregler/alla-flyg-exkl-langdistansflyg-flex/