Gå till innehåll

Mer direktflyg till Alperna från Arlanda med SAS

2017-05-31, kl. 09:20

​Stockholm Arlanda Airport får allt fler direktlinjer att erbjuda svenska skidåkare som vill flyga snabbt och smidigt till Alperna. Under skidsäsongen 2018 öppnar SAS en ny linje från Stockholm till Chambéry som har den närmast belägna flygplatsen för resa vidare till de populära skidorterna Val d’lsere och Val Thorens i franska Alperna.

Stockholm Arlanda Airport får allt fler direktlinjer att erbjuda svenska skidåkare som vill flyga snabbt och smidigt till Alperna. Under skidsäsongen 2018 öppnar SAS en ny linje från Stockholm till Chambéry som har den närmast belägna flygplatsen för resa vidare till de populära skidorterna Val d’lsere och Val Thorens i franska Alperna.
 
Den nya linjen mellan Stockholm och Chambéry gör det enklare för svenska resenärer att ta sig till populära skidorter som Val d’lsere och Val Thorens. Chambéry Airport är den flygplats som ligger närmast de populära skidorterna och som erbjuder både transferbussar och biluthyrning direkt utanför terminalbyggnaden.

- Vi är glada över att SAS fortsätter att satsa på fler direktlinjer till skiddestinationer från Arlanda och särskilt till en ny destination, som Chambéry. Det finns ett stort behov bland våra resenärer att kunna resa direkt till Alperna, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia.

Den nya linjen startar den 3 februari 2018 och avgår på lördagar. Den är ett komplement till SAS övriga reguljära linjer till regionen runt Alperna (Innsbruck, Salzburg, München, Geneve, Zürich, Venedig och Milano) och kommer att trafikeras med SAS nya Airbus A320neo på lördagar fram till april.