Gå till innehåll

Ny direktlinje från Köpenhamn till Åre Östersund Airport med easyJet

2017-07-11, kl. 13:00

​easyJet fortsätter att satsa på Jämtland Härjedalen och adderar kommande vinter en direktlinje mellan Köpenhamn Kastrup och Åre Östersund Airport. Förra årets nyhet med direktflyg från London blev en succé och bokningarna från Storbritannien inför kommande vinter är redan igång. Och nu blir det alltså lättare även för danska gäster att ta del av regionens vinterupplevelser.

easyJet fortsätter att satsa på Jämtland Härjedalen och adderar kommande vinter en direktlinje mellan Köpenhamn Kastrup och Åre Östersund Airport. Förra årets nyhet med direktflyg från London blev en succé och bokningarna från Storbritannien inför kommande vinter är redan igång. Och nu blir det alltså lättare även för danska gäster att ta del av regionens vinterupplevelser.

easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd är bakgrunden till etableringen av både direkttrafikeringen från London Gatwick och nyheten Köpenhamn Kastrup till Åre Östersund Airport.

- För vår bransch är det avgörande att våra gäster kan ta sig till oss på ett smidigt sätt. Det känns därför oerhört bra att vårt lyckade samarbete med easyJet utvecklas vidare. Vi ser en stor potential på den danska marknaden vilket vi lyckats visa för easyJet som nu utökar med Köpenhamn. Danskarna är inte bara frekventa Sverigeresenärer de är också genuint intresserade av vinteraktiviteter och inte minst skidåkning, säger Karin Gydemo Grahnlöf, projektchef Jämtland Härjedalen Turism.

Rutten CPH-OSD kommer att trafikeras med en A319 på lördagar under december till april med trafikstart den 16 december. Det går att boka biljetter från och med idag, 11 juli, på easyJet.com

- Utökningen av trafik med easyJet är ett kvitto på den fantastiska samarbetsförmåga vi har i den här regionen när möjligheter dyker upp. Att få till två nyetableringar av den här digniteten under loppet av ett år är en enorm framgång. Vi på flygplatsen ser fram emot att få vinka in plan från både Storbritannien och Danmark till vintern, säger Susanne Norman flygplatschef Åre Östersund Airport.

För mer information:

Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism: karin.g.grahnlof@jht.se alt +46 70 605 37 67

Susanne Norman, Åre Östersund Airport: susanne.norman@swedavia.se alt +46 10 109 56 01

Andy Cockburn, easyJet: andy.cockburn@easyjet.com