Gå till innehåll

Ny direktlinje till Miami från Arlanda med SAS

2017-05-02, kl. 13:30

SAS startar ytterligare en långdistansförbindelse från Stockholm Arlanda Airport till USA. Med start i oktober kommer SAS att flyga en gång i veckan till Miami med en Airbus 330-300 med SAS nya kabin. Utöver New York, Chicago och Los Angeles blir Miami SAS fjärde amerikanska destination som resenärerna kan flyga direkt till från Arlanda

SAS öppnar ytterligare en långdistansförbindelse från Stockholm Arlanda Airport till USA. Med start i oktober kommer SAS att flyga en gång i veckan till Miami med en Airbus 330-300 med SAS nya kabin. Utöver New York, Chicago och Los Angeles blir Miami SAS fjärde amerikanska destination som resenärerna kan flyga direkt till från Arlanda

Mellan Sverige och USA reser över en miljon passagerare varje år, där direkttrafiken har haft en tillväxt det senaste året på 22 procent. Med den nya direktlinjen till Miami kan resenärerna nu välja mellan elva olika direktförbindelser till sju destinationer i USA från Arlanda.

- Vi är mycket glada att SAS fortsätter att öka sitt utbud på Arlanda med ytterligare en interkontinental direktlinje. Trafiken till och från USA har haft en fantastisk utveckling, och svenskarnas resande till Florida har i snitt ökat med tio procent per år under den senaste femårsperioden. Med SAS nya direktlinje kan resenärerna nu flyga snabbt och smidigt till Miami och fler amerikaner kan resa direkt till Stockholm, säger Elizabeth Axtelius, flygmarknadsdirektör på Swedavia. 

Sedan 2013 har tillväxten av interkontinentala direktförbindelser till och från Arlanda varit mycket stark. I och med dagens besked från SAS har sammanlagt 17 linjer tillkommit vilket motsvarar en tillväxt med nära 70 procent.

Linjen mellan Stockholm och Miami International Airport kommer att trafikeras på söndagar med en Airbus 330-300 med SAS nya kabin.

Tidtabell:

Avgång från Stockholm Arlanda Airport: kl 09.25. Ankomst till Miami International Airport: kl 14.15
Avgång från Miami International Airport: kl 16.05. Ankomst till Stockholm Arlanda Airport: kl 07.35